Overlegen dansk EM-opvisning med fæl bismag

Se ALLE kampe og studieudsendelser fra EM på TV 2 PLAY

Drømmen om en EM-semifinale er sød som aldrig før for de danske håndboldkvinder, men alligevel har Jan Pytlick grund til at vende sig en smule uroligt i sin nattesøvn i Debrecen. 

Selv om Danmark kun er ét point mod Spanien fra semifinalen, og selv om det danske EM-hold leverede en overlegen præstation og vandt 23-20 over EM-værten Ungarn i en kulisse med 5.000 ungarske fans imod sig. 

For sejren smager bare ikke så sødt, som den slags sejre plejer og burde. 

Allerede under opvarmningen måtte en grædende Lotte Grigel bæres ud af hallen med det, der har vist sig at være et beskadiget ledbånd i knæet. Hendes EM er slut, inden det for alvor blev sjovt.

Senere fik Stine Jørgensen en tackling, som var det en dørmand fra det lokale disco i Debrecen, der forsøgte at stoppe en mindreårig i at suse ind af døren. Jørgensen slog sin højre skulder og sad i tårer på bænken og fik behandling. Hun kom aldrig på banen igen. 

Grigels ulykke og overfaldet på Jørgensen var to bitre ingredienser i en ellers velsmagende og velanrettet dansk EM-julemenu. Danmark har ikke præsenteret sig pænere ved EM, end holdet gjorde mod værterne.

Eksemplificeret i anføreren Line Jørgensen. Hun scorede tre af Danmarks første fire mål og hev sine holdkammerater med fra start, hvor det ellers havde været forståeligt, hvis de havde hængt med mulen over Grigels chokerende exit kort før kampstart.

Det gjorde de ikke. Tværtimod stod forsvaret flot, og der gik over seks minutter, inden ungarerne fik scoret. Og det var på et straffekast. 

Ungarerne var rystede og brugte to timeouts på det første kvarter, mens danskerne bare buldrede af sted. Pytlick viste taktisk mod i kampens sidste 45 minutter og tog konsekvent Sandra Toft ud af målet og skiftede Kristina Kristiansen ind, når Danmark var i angreb. Det kostede et par ungarske scoringer i et tomt mål, og enkelte gange nåede Kristiansen ikke ud og skifte igen. Til gengæld er hun nu formentlig keeperen med den højeste redningsprocent i EM-turneringen efter den her:

Pytlicks taktiske træk gjorde også, at danskerne spillede sig til chancer i stort set hvert angreb. Den rumænske træner fandt aldrig ud af, hvad han skulle gøre, når Danmark var syv spillere i angreb.

Kun dårlige afslutninger og en forrygende Eva Kiss, der havde 13 redninger og en redningsprocent på 54 i første halvleg i det ungarske mål, gjorde, at Danmark kun førte med 11-9 ved pausen. 

I få minutter af anden halvleg lignede det, at Ungarn med støtten fra de 5.000 fans ville sætte danskerne under pres. Men Danmark kom hurtigt foran med fire-fem mål, og da Maria Fisker gjorde det til 21-15 med et kvarter igen, døde stemningen på tribunen som hos onklen, der har fået en snaps for meget til julefrokosten. 

Danmark skal nu blot bruge ét point mod Spanien på onsdag for at komme i en EM-semifinale.

TV 2 sender alle kampe fra EM i håndbold direkte.

Alle Danmarks kampe bliver sendt direkte på TV 2, hvor Thomas Kristensen og Bent Nyegaard er bag mikrofonerne, mens vært Stine Bjerre Jørgensen i EM-studiet har eksperterne Trine Nielsen og Peter Bruun-Jørgensen med.

Alle EM's øvrige kampe bliver sendt på TV 2 PLAY, hvor makkerparrene Michael Stærke/Mads Brandt og Zak Egholm/Martin Albertsen kommenterer.

Se EM-sendeplanen HER

EM-braget i tal

Ungarn-Danmark 20-23 (9-11)

Ungarn: Zsuzsanna Tomori 5, Gabriella Toth 5, Krisztina Triscsuk 4 (2), Aniko Kovacsics 2, Monika Kovacsicz 2, Anita Bulath 1, Szabina Mayer 1.

Danmark: Line Jørgensen 6, Kristina Kristiansen 4 (3), Majbritt Kviesgaard 2, Susan Thorsgaard 2, Maria Fisker 2, Ann Grete Nørgaard 2 (1), Mette Gravholt 1, Pernille Holst Holmsgaard 1, Louise Burgaard 1, Louise Svalastog 1, Stine Jørgensen 1.

Udvisninger: Ungarn 1, Danmark 2.

Tilskuere: 5.000.

Få adgang til EM på PLAY

Prisen for at se EM-håndbold på TV 2 PLAY afhænger af, om du vil kunne se kampene LIVE, On Demand – eller begge dele.

Her er de forskellige PLAY-pakker, der giver adgang til EM på PLAY

HELE PLAY-PAKKEN
Pris: 119 kroner per måned
Binding: Ingen

Du får adgang til ALT EM-indhold på PLAY - både LIVE og On Demand.

Du får også adgang til alt andet indhold på PLAY - både LIVE og On Demand. 

LIVE-PAKKEN
Pris: 89 kroner per måned
Binding: Ingen

Du får adgang til ALT EM-indhold - men du kan kun se det LIVE. Ikke On Demand. 

Du får også adgang til alt andet LIVE-indhold på PLAY. Men ikke On Demand-indhold. 

ON DEMAND-PAKKEN
Pris: 59 kroner per måned
Binding: Ingen

Du får adgang til ALT EM-indhold - men kun On Demand, efter det har været vist på TV. Du kan IKKE se kampe og studieudsendelser LIVE. 

Du får også adgang til alt andet On Demand-indhold på PLAY, men ikke LIVE-udsendelser. 

TV 2 LIVE-PAKKEN
Pris: 39 kroner per måned
Binding: Seks måneder

Du får adgang til at se alle kampe og EM-studier, mens de samtidig bliver vist på TV 2. Altså kan du kun se med LIVE - ikke On Demand.

Du kan IKKE se de kampe, der kun bliver vist på PLAY.