VM håndbold

Delegeret: Blev afvist ved VM grundet homoseksualitet

Den tidligere tyske topdommer Jutta Ehrmann-Wolf arbejder ikke ved VM i Danmark, fordi hun er lesbisk

Foto: Armin Kübelbeck, Wikipedia

Søndag spilles VM-finalen i kvindehåndbold i Boxen i Herning, men på finaledagen har en historie kastet negativt lys over Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

Det er den tidligere tyske topdommer Jutta Ehrmann-Wolf, som fortæller til norsk TV2, at hun skulle have arbejdet som delegeret ved VM, men at IHF fravalgte hende, fordi hun er homoseksuel.

- Jeg spurgte dem (IHF, red.): Hvad er grunden? Har jeg begået en fejl, eller hvad er der sket?, fortæller tyskeren.

Hun var forundret over det svar, hun fik.

- Nej, vi har nogle konservative personer i IHF. Særligt lederen er vældig konservativ, og de har et problem med din livsstil, lød beskeden fra IHF ifølge Jutta Ehrmann-Wolf.

- Det var svaret, jeg fik. Årsagen til, jeg ikke er her, er min seksuelle orientering, siger Ehrmann-Wolf.

IHF ledes af den kontroversielle egypter Hassan Moustafa, men forbundets vicepræsident, Miguel Roca Mas, tror ikke på, at historien er sand.

- Jeg tror ikke, det er sandt. Hvis de har dokumentation på det, må de fremlægge det. Men det tvivler jeg stærkt på, de har, siger Roca Mas.

Uanset om IHF tror på tyskerens påstand eller ej, så er den norske håndboldstjerne Gro Hammerseng-Edin, der selv er gift med en kvinde, alt andet end imponeret over IHF.

- Det er en skandale. Jeg er ekstremt provokeret. Jeg synes, det er vigtigt, at dette bliver et tema og debatteres, siger hun til TV2 Norges hjemmeside.

Norge møder Holland i VM-finalen søndag.