Håndbold

Wilbek efter sjetteplads: Der er plads til forbedring

Danmark nåede den acceptable målsætning ved VM, men der var også skuffelser, skriver DHF-sportschefen.

De danske håndboldkvinder missede semifinalen og dermed medaljekampene ved VM på hjemmebane i Herning, men holdet sikrede med sjettepladsen en plads i OL-kvalifikationen.

Det skete på baggrund af en turnering, hvor et enkelt mål adskilte Danmark fra semifinalen, men hvor Danmark samtidig led en del nederlag.

- Vi havde alle drømt om en semifinaleplads, og det gik ikke, men vi nåede den acceptable målsætning, skriver Ulrik Wilbek, sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), i en pressemeddelelse med sin evaluering af indsatsen ved VM.

- Vi taber kun kvartfinalen med et mål efter omkamp, så på den måde var vi tæt på semifinalen, men på den anden side taber vi fire kampe gennem turneringen, og det er for mange.

- Jeg vil sige, at der er plads til forbedring på flere parametre. Der har været mange positive tendenser, men der har også været store udfald

Ifølge Wilbek var selvtilliden og manglen på store stjerner en del af forklaringen på de store udsving i præstationerne.

- Det lignede mangel på selvtillid. At når først det går skævt, er det svært at finde troen på, at kampen kan vendes. Samtidig mangler vi de store stjerner på holdet trods mange gode spillere og stor bredde, mener sportschefen.

Det var første slutrunde med cheftræner Klavs Bruun Jørgensen og assistent Søren Herskind ved roret, og den korte forberedelse gav svære betingelser.

- Det har været en kort og hektisk forberedelsestid for Klavs og Søren, og mange af de ting, de har ønsket at ændre, primært forsvarsmæssigt, har de ikke kunnet nå at få indarbejdet, lyder det fra Wilbek.

Næste gang, de danske kvinder skal spille betydende kampe, er 18.-20. marts 2016, hvor det gælder OL-kvalifikationen, og Ulrik Wilbek håber, at de kommende måneder kan give trænerduoen bedre muligheder for at få holdet spillet godt sammen.

- De (trænerne, red.) har fået rigtig gode erfaringer med, som de kan bruge i arbejdet frem mod OL-kvalifikationen i marts og videre til forhåbentlig OL og EM senere på året, skriver Wilbek.