Landin: Forbud mod homostøtte er ærgerligt

16x9
Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har nedlagt forbud, efter at svenskeren Tobias Karlsson ytrede planer om at spille et regnbuefarvet bind på arme Foto: Bjorn Lindgren/TT / Scanpix Denmark

Niklas Landin fandt det positivt, at nogle anførere ved EM i Polen ville demonstrere støtte til homoseksuelle

Anførere ved EM i håndbold skal ikke udtrykke støtte til homoseksuelle ved at spille med et regnbuefarvet anførerbind.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har nedlagt forbud, efter at svenskeren Tobias Karlsson ytrede planer om at spille et regnbuefarvet bind på armen. Bindet skal harmonere med farverne på spilletrøjen, meddelte EHF torsdag.

Beslutningen har vakt harme i håndboldmiljøet. I den danske trup kender man til sagen, men den har ikke fyldt meget hos Danmark, der i en årrække ikke har spillet med anførerbind.

Anfører Niklas Landin mener dog ikke, at det burde være nødvendigt med et forbud mod homostøtten.

- Det ville være fint at sætte fokus på det, så jeg synes, forbuddet er ærgerligt. Men jeg kender ikke alle detaljer i sagen. Vi har ikke spillet med anførerbind i ti år, så vi er ikke gået ind i sagen, siger Niklas Landin.

- Det er fint nok ikke at blande sport og politik sammen, men omvendt er sport en god mulighed for at komme ud med nogle ting. Jeg synes ikke, det lyder slemt. Man ser jo også spillere med svedbånd i andre farver end trøjen, tilføjer Landin.

Det er ikke første gang, at de danske håndboldspillere skal tage stilling til politiske spørgsmål ved en slutrunde. Det samme skete ved sidste års VM i Qatar, henviser højrefløjen Anders Eggert til.

- Vi blev også spurgt til politiske spørgsmål i Qatar omkring menneskerettigheder. Vi interesserer os for det, der sker i verden og har også holdninger, men det er ikke altid, vi får det hele med.

- Inden dette kom frem, var det ikke meget, vi kendte til homoseksuelles rettigheder i Polen. Så vi har ikke beskæftiget os så meget med det i truppen, siger Anders Eggert.