Håndbold

Dansker får comeback som svensk landstræner - skal sikre OL

Thomas Sivertsson er fyret som svensk kvindelandstræner, og i stedet skal Helle Thomsen få holdet til OL.

Succestræneren for FC Midtjyllands håndboldkvinder, Helle Thomsen, kan begynde at forberede sig på en ny periode som dobbeltjobber som både klub- og landstræner.

Thomsen får nemlig comeback som træner for det svenske kvindelandshold, efter at landstræner Thomas Sivertsson har fået sparket.

- Vi er glade for, at Helle kan lede holdet i OL-kvalifikationen. Hun kender spillerne, og spillerne kender hende. Det gør tingene nemmere, eftersom kvalifikationen allerede er i marts, siger sportschefen i Sveriges Håndboldforbund, Lasse Tjernberg, på forbundets hjemmeside.

Det er planen, at Helle Thomsen skal være en midlertidig løsning, indtil forbundet har en permanent træner klar.

Helle Thomsen og Thomas Sivertsson dannede trænerduo under EM i 2014, hvor Sverige vandt bronze. Men samarbejdet ophørte året efter, da det stod klart, at de to træneres idéer var for forskellige.

Ved VM i december røg Sverige allerede ud i 8.-delsfinalen efter et klart nederlag til Danmark, og ved den lejlighed fremsatte flere svenske profiler med playmakeren Isabelle Gulldén i spidsen kritik af Sivertssons coaching

Nu skal Helle Thomsen altså sørge for, at Sverige sætter sig på en af de to OL-pladser, når holdet 18.-20. marts spiller mod Polen, Rusland og Mexico i kvalifikationsturneringen i Rusland.