EM håndbold

Wilbek freder Gudmundsson trods EM-fiasko

Sportschef Ulrik Wilbek ønsker at kigge fremad i 2016, hvor OL-kval og forhåbentlig OL venter for landsholdet.

Heller ikke i andet forsøg lykkedes det for håndboldlandstræner Gudmundur Gudmundsson at føre Danmark frem til semifinalen ved en slutrunde.

Holdets målsætning glippede, da det onsdag blev til nederlag på 23-25 til Tyskland. Landstrænerens position er dog ikke til overvejelse af den grund, fastslår Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek.

- Nej, det er den ikke, lyder Wilbeks kontante svar.

Han vælger i stedet at se frem mod resten af året, som byder på flere udfordringer.

- Vi har heldigvis andre opgaver i år, som måske er endnu vigtigere. Jeg er glad for, at der ikke er et år til, men at vi har en OL-kvalifikation, hvor vi kan få revanche og så arbejde stenhårdt frem mod OL forhåbentlig og få et godt resultat der, siger Wilbek.

For første gang siden 2001 har Danmark ved to slutrunder i træk ikke nået frem til semifinalen. Her hører Danmark til, mener han.

- Først og fremmest er det dødærgerligt, for vi synes, at vi hører til der. Det har været en mærkelig turnering, hvor Polen røg ud med et nederlag på 14 mål, og Frankrig tabte med fem til Norge og røg ud, siger Wilbek.

Danmark havde også det ene ben i semifinalen efter den fornemme sejr over Spanien søndag, men siden gik det galt mod både Sverige og Tyskland.

- Det er en stor skuffelse. Mod Sverige havde vi det hele i vores hænder, men så kiksede det sidst. Det betød, at vi havde alt at tabe mod Tyskland, og nervøsiteten greb om sig til sidst, og så gik det galt, lyder det fra sportschefen.

Torsdag forklarede landstræner Gudmundur Gudmundsson, at det store pres havde tynget truppen.

Wilbek, der selv var landstræner indtil 2014, har svært ved at vurdere, om presset er blevet større, siden Gudmundsson overtog.

- Det er svært for mig at sige. Som træner stod jeg midt i det, og nu står jeg udenfor og kigger på det. Derfor er det to forskellige situationer, og jeg kan ikke vurdere, om presset er blevet større.

- Det er heller ikke sikkert, at presset har afgjort det her. Det kan også være de kun 20 timers pause (mellem de to sidste kampe), der har givet træthed i benene. Blandet med nervøsitet. Der er aldrig en endegyldig forklaring på det, mener Wilbek.

Danmark spiller fredag sin sidste kamp ved EM mod Frankrig i opgøret om femtepladsen.