Håndbold

Skive rykker ud af håndboldligaen

Skive rykker direkte ud af Boxer Herreligaen, da klubben hjemme tabte til HC Midtjylland i sidste spillerunde.

Skive kunne ikke levere varen i den sidste kamp i grundspillet i Boxer Herreligaen onsdag aften, og klubben må en tur ned i den næstbedste række.

Skive ender på sidstepladsen i ligaen med 12 point og rykker direkte ned efter en kaotisk dag, hvor der få timer før sidste runde blev vendt rundt på stillingen.

Det betød, at Skive med sejr hjemme over HC Midtjylland ville undgå nedrykning, hvis Nordsjælland Håndbold samtidig tabte ude mod Skjern, fordi Skive er bedre indbyrdes.

Men alt det var ligegyldigt, da Skive ikke selv formåede at vinde.

På hjemmebane blev det til et klart 16-27-nederlag til HC Midtjylland. Nordsjælland hentede så i stedet en overraskende udesejr på 30-23 over Skjern og undgår dermed direkte nedrykning, mens de skal ud i et nedrykningsspil.

Nordsjælland var på forhånd sikker på en plads i nedrykningsspillet, men kunne kæmpe for at undgå den direkte nedrykning.

For HC Midtjyllands vedkommende kunne man ikke rigtig bruge sejren i Skive til noget i forhold til at undgå et nedrykningsspil. Holdet lå hele tiden og kæmpede med Ribe-Esbjerg om at undgå at trække sorteper, men det lykkedes ikke.

Det så ellers længe ud til, at HC Midtjylland ville trække det længste strå, men i slutningen i Skanderborg lykkedes det Ribe-Esbjerg at vinde 28-25, og dermed sendte man midtjyderne i nedrykningsspillet, og kan selv gå på sommerferie.

Skrivebordsdramaet fik i det hele taget stor betydning for aftens runde, da KIF Kolding tidligere på dagen fik fratrukket fem point for ulovligt brug af træner Carlos Ortega mod netop Skive, Sønderjyske og Mors-Thy.

Denne sag var oprindeligt løst med en bøde på 100.000 kroner til KIF, men da de tre klubber ankede den beslutning, valgte Håndboldens Appelinstans under Dansk Håndbold Forbund, DHF, onsdag at fratrække KIF fem point og give disse til de tre klubber.

Det vendte op og ned på en del i ligaen. KIF Kolding rutsjede ned på sjettepladsen før aftenens kampe.

Skanderborg Håndbolds mulighed for at sikre sig den ottendeplads, der giver slutspil, forduftede få timer før opgøret mod Ribe-Esbjerg.

Skanderborg kunne ikke længere nå Sønderjyske uanset, hvordan aftenens kampe gik, da klubben nu var to point efter Sønderjyske, som var bedre indbyrdes og klar til slutspillet efter 28-25 ude mod Mors-Thy.

I de øvrige opgør vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSV) 24-19 over Aalborg Håndbold, Team Tvis Holstebro spillede 24-24 mod KIF, og Århus Håndbold besejrede GOG 31-27.

Det betyder at følgende hold er klar til slutspillet: Team Tvis Holstebro, Århus Håndbold, Skjern, BSV, KIF, GOG, Aalborg og Sønderjyske.

Skive rykker direkte ud af ligaen, mens Nordsjælland og HC Midtjylland skal i nedrykningsspil.