Håndbold

Team Esbjerg slår bundhold og sikrer sig førstepladsen

For anden sæson i træk har Team Esbjerg vundet grundspillet i håndboldligaen for kvinder.

Håndboldkvinderne i Team Esbjerg kan ikke længere skubbes væk fra førstepladsen i grundspillet i Primo Tours Ligaen.

Efter lørdagens hjemmesejr på 28-23 over Ringkøbing har esbjergenserne et forspring på to point til FC Midtjylland før sidste spillerunde.

Da esbjergenserne er bedre end FCM i det indbyrdes regnskab, er førstepladsen i hus for træner Lars Frederiksens tropper. Det betyder, at Team Esbjerg er sikret hjemmebane til sidst, hvis holdet når helt frem til finalen.

Afhængig af, hvad Dansk Håndbold Forbund beslutter, kan førstepladsen dog blive endnu mere værd.

Danmark er nemlig blevet tildelt en ekstra direkte plads i næste sæsons Champions League, og den tilfalder formentlig vinderen af grundspillet. Det vil i givet fald være Team Esbjergs debut i det fine håndboldselskab.

I hjemmekampen mod Ringkøbing kom topholdet dog lidt sløvt fra start, og der gik næsten fem minutter, inden Estavana Polman scorede Team Esbjergs første mål.

Men derefter var der aldrig tvivl om, hvem der skulle tage de to point. Esbjergenserne gik fra 0-1 til 5-1, og ved pausen var hjemmeholdet foran med 15-10.

I anden halvleg øgede Team Esbjerg forspringet og opbyggede en ottemålsføring, indtil storfavoritterne tog den lidt med ro i slutfasen.

Hollænderne Estavana Polman og Laura van der Heijden var mest scorende Team Esbjerg-spillere med seks mål hver, mens Sofie Blichert-Toft sendte syv bolde i nettet for gæsterne.

Mens det altså står klart, at Team Esbjerg vinder grundspillet og skal kæmpe om medaljer, er der helt andre ting på spil for Ringkøbing i sæsonens sidste uger.

Ringkøbing ligger næstsidst i ligaen og skal ud i playoffkampe for at sikre sig overlevelse i den bedste række.