Håndbold

Landsholdsmålmand: En fiasko hvis vi ikke kommer til OL

Trods svingende resultater ved de seneste slutrunder regner Niklas Landin med dansk OL-deltagelse til sommer.

Du kan se Danmarks OL-kvalifikationskamp mod Kroatien på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.

Med Kroatien, Norge og Bahrain som modstandere venter der det danske håndboldlandshold hårdt arbejde for at sikre sig OL-billetterne i weekendens kvalifikationsturnering i Herning.

Men selv om kroaterne og nordmændene i modsætning til Danmark nåede semifinalen ved EM i januar, er troen på egne evner så stor i den danske lejr, at målmand Niklas Landin ikke tøver med at kalde det en fiasko, hvis OL-kvalifikationen kikser.

- Ja, det ville være en fiasko. Det siger jeg, fordi vi har et rigtig, rigtig godt hold.

- Vi ved, at resultaterne ved de seneste slutrunder ikke har været gode nok. Vi er ydmyge over for opgaven, men er samtidig klar over, hvilke kvaliteter vi har, siger Niklas Landin.

Han hæfter sig ved, at Danmark har vundet de fire seneste indbyrdes kampe mod Kroatien, som ikke har slået danskerne siden OL i London for knap fire år siden.

Netop Kroatien er modstanderen i Danmarks første kamp fredag aften.

- Vi har formået at stå godt i forsvaret og få løbet nogle kontraer. Det skal vi gøre igen. Og så skal vi sørge for, at deres store stjerne, Domagoj Duvnjak, ikke kommer for meget i gang, siger Landin.

Nordmændene bliver en anderledes opgave. Norge har i en årrække rodet rundt i den europæiske mellemklasse, men overraskede voldsomt ved at blive nummer fire ved EM.

Spørgsmålet er, hvordan nordmændene reagerer på at have OL-billetter inden for rækkevidde.

- Det er svært at sige. Norge havde måske ikke regnet med at komme i en EM-semifinale, så de kunne spille helt frit. Forhåbentlig kommer de til at føle et større pres nu, når de har noget at leve op til, siger Niklas Landin.

Med fire år til næste OL siger det sig selv, at der er meget på spil for alle fire hold i Herning, hvor de to bedste kvalificerer sig til Rio de Janeiro.

- Vi vil gøre alt i verden for at komme med til OL. Det er de vigtigste kampe med landsholdet i lang tid, lyder det fra Kiel-målmanden.

Truppen til OL-kvalifikationen

Få overblikket over den danske landsholdstrup med kommentarer fra håndboldekspert Bent Nyegaard.

Målmænd:

Niklas Landin

Målmænd:

Niklas Landin, THW Kiel
Jannick Green, SC Magdeburg

- Niklas Landin er stadig top 3 i kredsen af verdensklassemålmand. Jeg håber, at han finder den rigtige balance med sit forsvar, så landsholdet igen kan få maksimalt glæde af hans ekstraordinære evner.

Jannick Green fik en chance i træningskampen mod Tyskland, men kunne ikke få et dårligt forsvar til at se bedre ud. Selvtilliden er ikke i top, og det ses.

Foto: Scanpix Denmark

Stregspillere:

Jesper Nøddesbo.

Stregspillere:

Henrik Toft Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Jesper Nøddesbo, FC Barcelona

- Stregspillet har ikke haft den fremtrædende rolle, jeg kunne have ønsket mig. Jesper Nøddesbo er topklasse, og Henrik Toft er stadig i en fase, hvor han udvikler sit potentiale.

 

Foto: Scanpix Denmark

Venstrefløje:

Anders Eggert spiller godt for både lands- og klubhold. Søndag spillede han sammen med resten af  Flensburg-Handewitts trup sig videre i Champions League.

Venstrefløje:

Anders Eggert, SG Flensburg-Handewitt
Casper U. Mortensen, TSV Hannover-Burgdorf

- Ingen nation kan konkurrere med kvalitet og bredde hos de danske fløj, og det gælder både til venstre og højre.

Anders Eggert er fortsat i en klasse for sig på venstrekanten. Casper U. Mortensen er i udvikling og er kommet flot igennem et klubskifte, han ikke ønskede.

Foto: Scanpix Denmark

Venstrebacks:

Mikkel Hansen.

Venstrebacks:

Mikkel Hansen, Paris Handball
Michael Damgaard, SC Magdeburg

- Mikkel Hansen er uovertruffen. Slås med at få de store evner helt frem, når spillet foregår i den røde trøje. Michael Damgaard er en juvel i rivende udvikling.

Foto: Scanpix Denmark

Playmakere:

Rasmus Lauge mod Rusland.

Playmakere:

Rasmus Lauge Schmidt, SG Flensburg-Handewitt
Mads Mensah Larsen, Rhein-Neckar Löwen

- Rasmus Lauge og Mads Mensah spiller ofte drømmehåndbold for deres respektive klubber som venstreback. Slider med at skulle agere fra anden position på landsholdet, men de er så dygtige, at de på sigt vil evne også den transformation.     

Foto: Scanpix Denmark

Højrebacks:

Mads Christiansen.

Højrebacks:

Mads Christiansen, Bjerringbro-Silkeborg
Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold

- Mads Christiansen og Kasper Søndergaard er en flot kombination. Skjernspillerens tilbagevenden har givet landstræneren flere muligheder. Gudmundur Gudmundsson ved nøjagtig, hvad han får, når han sætter sine venstrehænder i aktion. Nu handler det bare om at finde den rigtige fordeling.

Foto: Scanpix Denmark

Højrefløje:

Lasse Svan Hansen.

Højrefløje:

Lasse Svan Hansen, SG Flensburg-Handewitt
Hans Lindberg, Füchse Berlin

- Lasse Svan har aldrig været bedre, og det siger ikke så lidt. Måske fordi han på landsholdet får skarp konkurrence af Hans Lindberg, der er er trådt i flot karakter efter slem skade og et kedeligt klubskifte.  

 

Foto: Scanpix Denmark

Forsvarsspillere:

Henrik Møllgaard.

Forsvarsspillere:

Henrik Møllgaard, Paris Handball
Klaus Thomsen, Bjerringbro-Silkeborg​

- Godt at få Henrik Møllgaard tilbage. PSG-spilleren er ikke top-top internationalt, men han er en meget stabiliserende faktor på akilleshælen.

Det centrale forsvar er netop nu landsholdets akilleshæl. Henrik Toft er omdrejningspunktet, der – for det meste – skal tage de offensive slagsmål. Jesper Nøddesbo bliver bedre og bedre på positionen, men er stadig et stykke fra højeste internationale niveau. 

Klaus Thomsen kæmper med at finde tilbage til tempoet før sin langvarige skadespause.

Foto: Scanpix Denmark