Håndbold

FC Midtjylland: Svækkelse at miste gravid målmand

FCM Håndbold må undvære gravide Ana Vojcic i DM-finalerne. Det svækker holdet, fortæller sportsdirektøren.

FCM Håndbolds målmand Ana Vojcic venter barn. Derfor mangler FC Midtjylland den serbiske målmand, når der spilles DM-finalekampe mod Team Esbjerg. FCM tog den første sejr søndag, men mangler Ana Vojcic, når de spiller den anden kamp torsdag.

Sportsdirektør Stefan Kristensen er glad på spillerens vegne, men det svækker også holdet at spille uden den garvede målmand.

- Det er klart, at vi er svækket, når vi ikke har Ana som målmand i de her finalekampe. Men sådan som Sabine Englert stod søndag, klarer vi den nok alligevel.

- Når vi har en som Ana Vojcic, der ligger højt i forhold til redningsprocent, så svækker det altid et hold, at vi ikke har spilleren med, siger han.

Ifølge træner Helle Thomsen har Ana Vojcic stået 40 procent af tiden i målet denne sæson. Hun har ligaens højeste redningsprocent på 45 procent, skriver Ekstra Bladet.

Nyheden om Ana Vojcics graviditet sivede ud kort før kampstart søndag, hvor FCM vandt første kamp i DM-finalen hjemme mod Team Esbjerg. Her måtte holdet undvære den 36-årige keeper, der nu har spillet karrierens sidste kamp.

- Det er lægen, der har sagt, det er bedst at stoppe med at spille nu, hvor jeg er tre måneder henne. Det var jeg faktisk allerede i søndags (24. april), men jeg valgte at spille alligevel - nu tør jeg ikke mere.

- Jeg vil ikke risikere noget, når det kan være farligt for babyen, siger serberen til Ekstra Bladet mandag.

Det kommer dog ikke som en overraskelse for sportsdirektøren, at Ana Vojcic pludselig venter barn nummer to. Hun har fra start meldt ud, at sæsonen skulle blive hendes sidste.

- Ana har hele tiden sagt, at hun stopper karrieren efter det her år, og det har vi hele tiden vidst. At hun bliver gravid i slutningen af sæsonen, kan vi godt rumme.

- Det er jo en del af gamet, når vi har med mennesker at gøre, siger Stefan Kristensen til Ritzau.

DM-finalens første kamp endte med en sejr på 20-17 til FCM.