Håndbold

Historisk: Nikolaj Jacobsen og Mads Mensah vinder tysk mesterskab

Rhein-Neckar Löwen vandt en pligtsejr over N-Lubbecke og sikrede sig dermed klubbens første tyske mesterskab.

Alt andet end en sejr og et tysk mesterskab søndag eftermiddag ville have været en stor skuffelse for Rhein-Neckar Löwen.

Og håndboldholdet, der har Nikolaj Jacobsen som cheftræner, levede da også op til favoritværdigheden og vandt en komfortabel sejr på 35-23 ude over N-Lubbecke, som allerede var rykket ud af Bundesligaen.

Ud over Nikolaj Jacobsen var den danske landsholdsspiller Mads Mensah Larsen også med til at vinde det tyske mesterskab sammen med Rhein-Neckar.

Mads Mensah kom dog først sent i kampen på tavlen med en scoring til 25-14 i midten af anden halvleg, da venstrebacken udnyttede en friløber.

Rhein-Neckar vidste på forhånd, at en sejr ville være nok til at sikre førstepladsen i Bundesligaen foran danskerklubben Flensburg-Handewitt, som inden sidste spillerunde haltede et enkelt point efter.

Flensburg, der blandt andre råder over danskerne Lasse Svan Hansen, Thomas Mogensen og Anders Eggert, vandt uden problemer sin hjemmekamp over Bergischer, så Rhein-Neckar havde ikke råd til at slække på tingene.

Fløjen Uwe Gensheimer, som forlader Rhein-Neckar efter denne sæson, scorede kampens sidste mål til slutresultatet 35-23.

Rhein-Neckar vandt Bundesligaen med 56 point efter 32 kampe, mens Flensburg endte på 55 point.

THW Kiel vandt søndag 32-23 hjemme over Bittenfeld og blev nummer tre i rækken med 50 point.