Landin kræver handling: Vil have Gudmundsson-afklaring inden VM

Gudmundur Gudmundsson forlængelse eller mangel på samme skal være på plads inden VM, mener Niklas Landin.

Hvem skal være landstræner for Danmarks håndboldherrer fra 1. juli 2017?

Spørgsmålet flagrer i disse dage, hvor landsholdet er samlet for at møde Holland og Letland i EM-kvalifikationen.

Landstræner Gudmundur Gudmundssons treårige kontrakt udløber til sommer, men han er ikke blevet tilbudt en kontraktforlængelse, selv om han var med til at føre Danmark til OL-guld i Rio denne sommer.

Om godt to måneder tager holdet hul på VM i Frankrig, og anfører Niklas Landin ser meget gerne, at der er afklaring inden da.

- Det vil være godt at have på plads inden VM. Både for spillerne og Gudmundur, så han ved, hvad han skal forberede sig på, og så han ikke skal bruge kræfter på det under VM.

- Der skal være afklaring, så man kan have fuld fokus på slutrunden, lyder det fra Niklas Landin.

Utilfredshed med træneren skulle angiveligt have været et tema på flere spillermøder med daværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Ulrik Wilbek under OL.

Denne fredag holder Gudmundsson møde med DHF, men indholdet af snakken holder islændingen for sig selv.

Han har dog tidligere givet udtryk for, at han gerne forlænger sin kontrakt, men det er han ikke alene om at bestemme, erkender han.

- Jeg er glad for jobbet, men der skal altid to parter til en forlængelse. Det må man have respekt for, og det har jeg, siger Gudmundsson.

Han vil for nuværende ikke sætte en deadline for, hvornår afklaringen omkring fremtiden skal være på plads.

Samlingen i denne uge er den første efter sommerens OL. Torsdag aften åbnede Danmark EM-kvalifikationen med en hjemmesejr på 29-20 over Holland. Søndag gælder det så Letland på udebane.