EM håndbold

FCM-kaos har bekræftet Klavs Bruun i anførervalg

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen føler sig efter FCM-uro endnu mere sikker på sit valg af landsholdsanfører.

I september valgte landstræner Klavs Bruun Jørgensen at udpege en ny anfører for kvindelandsholdet i håndbold.

FC Midtjylland-spilleren Stine Jørgensen fik hvervet på bekostning af Line Jørgensen.

Landstræneren understreger, at ændringen ikke skyldtes utilfredshed med Line Jørgensen, men at hun havde været en del ude med skader, og at han lægger stor vægt på anførerrollen.

Siden beslutningen har Stine Jørgensen på klubplan oplevet stor virak. FCM har været i stormvejr med utilfredse spillere, en kritiseret trænerforlængelse og en sportsdirektør, der er stoppet.

Netop i den periode har Klavs Bruun Jørgensen fået bekræftet, at han har valgt den helt rigtige anfører til sit landshold.

- I den situation, der har været i Midtjylland, har hun vist, at hun kan altså være med til at styre en gruppe på en rigtig god måde. Der er jo ikke fra spillertruppen derovre sluppet særlig meget støj ud, og de har spillet fremragende, siger han.

- Det har Stine med 100 procent sikkerhed været en vigtig del af. Så jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi har fundet den rigtige anfører, som kan være med til at flytte os lige præcis den rigtige vej.

Klavs Bruun Jørgensen har ved flere lejligheder forklaret, at han lægger stor vægt på, at interne ting på holdet bliver holdt internt, så der ikke opstår rygter og uro.

Selv er Stine Jørgensen stolt over udnævnelsen.

- Det synes jeg, man skal være, hvis man får sådan en titel. Jeg synes, det er en ære for det første at få lov til at være med på landsholdet og for det andet at få lov til at gå i spidsen, siger hun.

Hun føler ikke, at det har krævet den store ændring i forhold til, hvordan hun skal agere på banen, hvor hun i flere år har været en af lederne på det danske hold.

Til gengæld er opgaven uden for banen lidt anderledes end før.

- Man er nødt til at være bevidst om nogle flere ting. Man har lidt mere ansvar for, at tingene fungerer, og man har en lille hånd på alle sammen. Det er jeg mere bevidst om, siger hun.