Håndbold

DHF går på kompromis for at hente landstrænerfavorit

Dansk Håndbold Forbund gik hårdt efter Nikolaj Jacobsen som landstræner, men havde foretrukket ham uden bijob.

Se et eksklusivt interview med Nikolaj Jacobsen. Det er i SportsCenter ekstra: Danmarks nye landstræner på TV 2 SPORT kl. 17:15.

Nikolaj Jacobsen overtager som forventet landstrænerjobbet, når Gudmundur Gudmundsson stopper i 2017.

Jacobsens kontrakt strækker sig over fire år, hvoraf han i de første to fortsætter som klubtræner i tyske Rhein-Neckar Löwen.

Det er første gang, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) bruger denne løsning, og man havde da også helst været den foruden, siger generalsekretær Morten Stig Christensen.

- Det har været en lang tradition, at landstræneren er fuldtidsansat. Men en gang i mellem kommer man i en situation, hvor man ikke kan få det helt, som man gerne vil have det, siger Morten Stig Christensen.

Som assistent for Jacobsen Henrik Kronborg, som får yderligere ansvar i forhold til assistentrollen under Gudmundsson.

- Vi er helt trygge ved konstellationen. Der har været en lang række samtaler mellem Kronborg og Jacobsen, og det bliver ikke noget problem overhovedet, siger Morten Stig.

Spørgsmål: Er det en form for kompromis for at få jeres foretrukne mand?

- På et eller andet niveau er det. Vi ville gerne råde over ham helt selv. Men vi har haft lange samtaler om det, og vi er fortrøstningsfulde, siger generalsekretæren.

Han afviser, at der har været andre mulige trænere inde i billedet i den afsluttende proces.

- Det var Nikolaj, vi gik benhårdt efter, siger Morten Stig.

Han fortæller, at forbundet længe har haft et godt øje til Jacobsen, der i sidste sæson førte Rhein-Neckar Löwen frem til det tyske mesterskab.

- Allerede da Ulrik Wilbek stoppede som landstræner, var vi i gang med en proces, hvor vi havde kig på en række danske trænere, som kunne blive aktuelle for landsholdet. Nikolaj Jacobsen var en af dem.

- Så vi har længe holdt øje med markedet, og vi har løbende været i kontakt med flere emner. De samtaler har vi genoptaget med Nikolaj, hvilket der er kommet en aftale ud af, siger Morten Stig.