Håndbold

Lindberg overhaler bolsjedrenge på prominent liste

Efter næsten 14 år som landsholdsspiller er Hans Lindberg på vej ind i top-5 på listen over flest landskampe.

Han debuterede på landsholdet helt tilbage i 2003, og nu begynder Hans Lindberg efterhånden at kunne måle sig med de allertungeste drenge i dansk håndbolds historie.

Hvis fløjspilleren kommer på banen i Danmarks VM-premiere mod Argentina fredag aften, tangerer han således legendariske Erik Veje Rasmussens 233 landskampe.

Veje, som indstillede landsholdskarrieren efter VM i 1993, indtager lige nu femtepladsen på listen over spillere med flest kampe i rødt og hvidt.

I kamp to lørdag kan Lindberg ikke blot give Erik Veje Rasmussen baghjul, men også indhente endnu en af de store profiler fra landsholdet i 1980'erne, som fik tilnavnet "bolsjedrengene" på grund af spilletøjets specielle design.

På fjerdepladsen finder man nemlig Michael Fenger, der debuterede i 1982 og efterfølgende sad så tungt på pladsen som højre fløj, at han nåede sine 234 landskampe i løbet af kun ti og et halvt år.

Men Lindberg stopper formentlig ikke der. Den tidligere dobbelte Bundesliga-topscorer er før VM kun henholdsvis 12 og 13 kampe fra Michael V. Knudsen og Bo Spellerberg, der ligger nummer tre og to på listen.

Kun Lars Christiansen med 338 landskampe må den 35-årige fløjspiller formentlig opgive at indhente.

Også på listen over flest mål på landsholdet blander Lindberg sig i toppen, selv om han i den "konkurrence" igennem mange år har været handicappet af at dele spilletid med Lasse Svan.

Lindberg er noteret for 628 landskampmål, hvilket rækker til en femteplads.