Mors-Thy lukker døren til slutspillet for Århus Håndbold

Mors-Thy er sikker på at ende blandt de otte bedste. Samtidig står det klart, at Aalborg vinder grundspillet.

Mors-Thy er for første gang i fire år klar til slutspillet om det danske mesterskab i herrehåndbold efter en 25-21-sejr over Århus Håndbold onsdag aften.

Til gengæld er porten til slutspillet nu endegyldigt klappet i for aarhusianerne, der med 21 point for 25 kampe er uden chance for at komme med blandt de hold, som skal spille om medaljer i de kommende uger.

Morsingboerne var under pres, fordi holdet inden det vitale opgør havde tabt tre kampe på stribe og var ved at sætte en tilsyneladende sikker plads i slutspillet over styr.

Men cheftræner Jan Paulsens tropper kom forrygende fra start, og der var ikke spillet meget mere end et kvarter, da kampen syntes afgjort.

På det tidspunkt havde Mors-Thy bragt sig foran med de knusende cifre 12-3, og der var taktfaste klapsalver i Thy-Hallerne, da hjemmeholdet kunne holde det store forspring til pausen, hvor stillingen var 15-6.

Se Aalborg-KIF Kolding København på 59 sekunder

Selv om Århus fik en smule bedre fat efter pausen, havde den elendige indledning ødelagt for meget. Efter andenpladsen i sidste års grundspil slutter aarhusianerne uden for de otte bedste i denne sæson.

Mors-Thys sejr er til gengæld gode nyheder for KIF Kolding København, der trods svingende præstationer gennem det meste af sæsonen ikke længere kan fortrænges fra slutspilspladserne.

KIF tabte 22-26 på udebane til Aalborg Håndbold og led dermed sit femte nederlag i de seneste syv kampe.

Se Skjern-TTH på 59 sekunder

I toppen af 888 Ligaen vandt Skjern lokalopgøret med TTH Holstebro med 27-22.

Det betyder, at Aalborg Håndbold er sikker på at vinde grundspillet uanset resultatet af holdets sidste to kampe.