Håndbold

Håndboldherrerne skifter hele sundhedsstaben ud

Tre erfarne herrer fra sundhedssektoren er fortid hos OL-guldvinderne efter ansættelsen af Nikolaj Jacobsen.

For nylig overtog Nikolaj Jacobsen hvervet som landstræner for de danske håndboldherrer efter Gudmundur Gudmundsson.

Efter skiftet har landsholdets mangeårige sundhedsstab med fysioterapeuterne Peter Poulsen og John Bruun samt lægen Steen Bo Kalms valgt at træde tilbage.

- Vi har været til 11 slutrunder sammen i en periode, hvor holdet har været helt oppe i verdenstoppen. Det har været en fantastisk rejse, og vi er meget taknemmelige for de fantastiske oplevelser, vi har haft.

- Det har været fantastisk givende rent fagligt at kunne erfaringsudveksle med teamet på hver eneste samling, og så har det samtidig været helt unikt at få lov at arbejde med så mange ambitiøse mennesker, som der er på og omkring et landshold, siger landsholdets nu forhenværende sundhedsstab i en fælles udtalelse fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Peter Poulsen har været med på A-landsholdet siden 1996, og han har de seneste 30 år været en del af behandlerteamet i DHF.

John Bruun har været tilknyttet DHF siden 1991, og han har arbejdet med A-landsholdet siden 2007.

Steen Bo Kalms har været A-landsholdets læge siden 2005.

Nikolaj Jacobsen vil sammen med DHF's kommende sportschef, Morten Henriksen, se på, hvilke kompetencer der bliver brug for i landsholdets sundhedsstab fremover.

- Så snart vi har det på plads, begynder vi at kortlægge potentielle kandidater, og så håber vi, at vi kan lande den rette sundhedsstab så hurtigt som muligt, siger Nikolaj Jacobsen.