Håndbold

Aalborg knuser BSV og snupper finalebillet

Aalborg Håndbold vandt den tredje semifinalekamp mod Bjerringbro-Silkeborg og er nu klar til finalen.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) havde leveret nogle flotte resultater på udebane i denne sæson.

Men i den tredje semifinale ude mod Aalborg Håndbold blev BSV slået med 31-23. Dermed er Aalborg Håndbold videre til DM-finalen, hvor Skjern venter.

BSV og Aalborg Håndbold havde vundet en kamp hver, og nordjyderne fik derfor fordel af hjemmebane i en tredje kamp om finalepladsen.

Det skyldes, at Aalborg Håndbold vandt grundspillet, og det skulle vise sig at blive en afgørende fordel med den massive opbakning fra hjemmepublikum.

Aalborg-mandskabet blev anført af norske Sander Sagosen og Simon Hald og kom bedst fra start og foran både 4-1 og 6-3.

BSV fik udlignet til 9-9 i slutningen af første halvleg, men nordjyderne svarede igen med to scoringer. Aalborg Håndbold var dermed foran 11-9 ved pausen og styrede begivenhederne i størstedelen af opgøret.

Se højdepunkter fra første halvleg af kampen mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg. Video: TV 2 SPORT

I anden halvleg fulgte BSV dog længe godt med og var kun bagud 16-17 og senere 20-22.

Men med otte minutter tilbage af kampen fik nordjyderne etableret en føring på hele fem mål, og det var reelt afgørelsen på den tredje semifinale.

I sidste sæson vandt BSV det danske mesterskab, men denne gang var mestrene oppe mod overmagten.

Aalborg Håndbold har vundet DM-titlen to gange tidligere. Det skete i 2010 og 2013.Den første finalekamp mellem Skjern og Aalborg Håndbold spilles på torsdag i næste uge i Aalborg, hvor en eventuel kamp tre også skal spilles, hvis ikke der er fundet en afgørelse efter to kampe.