Håndbold

René Toft hiver efter vejret: Savner en bedre grundform

Stregspilleren René Toft Hansen er ikke helt i den fysiske form, som han gerne vil være.

Landsholdsstregen René Toft Hansen virkede en smule træt efter torsdagens Golden League-sejr over Norge. Og det er der en god forklaring på.

Han er nemlig ikke i den samme grundform som sin holdkammerater, og derfor river det lidt mere i lungerne, når han spiller for Kiel og landsholdet.

- Formen er ikke helt på toppen efter sygdom og et skadesforløb. Jeg har ikke kunnet løbetræne, som jeg gerne ville have gjort.

- Det gør lige, at det hele river lidt i systemet, og jeg kæmper lidt med luften, når jeg skal spille i begge ender. Det er ekstra udfordrende, og det bliver hurtigt hårdt for mig, siger René Toft Hansen.

Mærker ikke til tidligere skader

Torsdagens 24-19-sejr var René Toft Hansens første landskamp siden VM-slutrunden i januar.

Ved Nikolaj Jacobsens første samlinger som landstræner måtte Toft melde afbud, men stregspilleren mærker ikke noget til tidligere skader.

- Jeg er ikke skadet. Det eneste, der mangler, er luften. Jeg har haft en skade i lysken, og der kunne jeg ikke løbetræne imens, og jeg var ikke med i opstarten i Kiel, hvor de andre løb.

- Så jeg mangler grundformen, men skadesmæssigt har jeg ingen skavanker, siger René Toft Hansen.

I Kiel bliver han skånet for at spille i angrebet. Til gengæld er kampprogrammet tæt for den tyske klub, der også er med i Champions League. Det gør det svært at træne sig i en bedre grundform.

- I løbet af sæsonen er der kamp hver tredje dag, og så er løbeformen ikke det nemmeste at få trænet op samtidig.

- Jeg kan jo ikke bare tage en måned ud af kalenderen for at genoptræne konditionen, så det bliver jeg nødt til at gøre i løbet af kampene. Jeg kan også mærke, at det går fremad, jo flere kampe jeg spiller, siger stregspilleren.

Nikolaj Jacobsen benyttede sig torsdag af René Toft Hansen i angrebsspillet. Gensynet med modstandernes felt var glædeligt.

- Jeg har nærmest kun spillet i forsvaret det sidste halvandet år, så jeg skal lige ind i angrebsrytmen igen, men jeg synes, det er sjovt at spille oppe foran, siger han.

Næste kamp for Toft og landsholdet er lørdag mod Polen i Aarhus. Kampen kan ses direkte på TV 2 fra kl. 15:50.