Håndbold

Klavs Bruun Jørgensen forsøgte at sige op i 2016

Efter en kritisk spillerevaluering ville Klavs Bruun Jørgensen kvitte kvindelandsholdet i foråret 2016.

I videoen øverst fortæller nuværende sportschef i DHF, Morten Henriksen, hvorfor Klavs Bruun Jørgensen fik forlænget sin kontrakt.

Landstræneren for Danmarks håndboldkvinder, Klavs Bruun Jørgensen, forsøgte at sige sit job op i foråret 2016 efter først en sjetteplads ved VM på hjemmebane og dernæst en kikset OL-kvalifikation.

Spillerne var hårde ved landstræneren i et evalueringsbrev, og Klavs Bruun Jørgensen ringede til daværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, for at sige op.

Det siger Klavs Bruun Jørgensen i et stort interview med BT.

- Jeg var ... vældigt ophidset, lad os sige det sådan. Lige der havde jeg svært ved at se, at jeg kunne bære det. Både som landstræner og som person. Det brev var voldsomt kritisk.

- Ulrik havde også modtaget brevet, så han vidste jo nok godt, at det ville betyde en opsigelse fra mig, og derfor tog han med vilje ikke telefonen. Det har vi grinet meget af siden. Han lod mig rase lidt ud, og så snakkede vi sammen senere, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Da opsigelsen aldrig kom frem, fortsatte han som landstræner, men han havde brug for at få talt ud med spillerne.

Ved den efterfølgende landsholdssamling havde evalueringsbrevet nået offentligheden, og en udkørt landstræner brød grædende sammen foran spillerne, da det kun lige akkurat lykkedes at slå upåagtede Tyrkiet.

Gråden fik spillerne til at se en mere følsom side af den træner, de havde opfattet som alt for "macho".

- Der er ingen tvivl om, at det var vendepunktet, siger Klavs Bruun Jørgensen til BT.

I november forlængede han sin landstrænerkontrakt, så den løber frem til maj 2021.