Danske håndboldmænd får overkommelig pulje ved hjemme-VM

Danmark er i pulje med blandt andre Norge ved VM næste år. Danskerne åbner mod Chile i Royal Arena.

Heldet var med det danske herrelandshold i håndbold ved lodtrækningen til næste års VM-slutrunde i Danmark og Tyskland.

Danmark kommer i den indledende gruppe op imod Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi-Arabien, og det ligner umiddelbart en tvekamp mellem Danmark og Norge om gruppesejren.

- Jeg er generelt meget tilfreds med lodtrækningen. Vi vidste jo egentlig godt lidt, hvor det ville bære hen af. Der var jo nogle ting, der var givet på forhånd. Derfor var vi godt klar over, at det ikke kunne blive nogen helt skidt lodtrækning fra start, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Norge var ikke drømmemodstanderen fra lag to. Men vi skal jo have nogle af de gode hold i starten af turneringen. Østrig, Tunesien og Chile skal også nok give os noget modstand. Det er jeg helt sikker på.

Nikolaj Jacobsens tropper skal spille gruppekampene i Boxen i Herning med undtagelse af åbningskampen mod Chile, der bliver afviklet i Royal Arena i København. 

På forhånd var fire hold blevet placeret i hver sin gruppe, så det stod allerede inden trækningen klart, at Sveriges gruppe spilles i Royal Arena i København, Tyskland får hjemmebane i Berlin, mens Kroatien spiller i München.

Lodtrækningen på Københavns Rådhus blev foretaget af danske og tyske håndboldprofiler som Mads Mensah Larsen, Lasse Svan, Niklas Landin, Dominik Klein, Stefan Kretzschmar og Heiner Brand.

De sammensatte følgende puljer:

  • Gruppe A: Frankrig, Tyskland, Rusland, Serbien, Brasilien, Sydkorea
  • Gruppe B: Spanien, Kroatien, Makedonien, Island, Bahrain, Japan.
  • Gruppe C: Danmark, Norge, Østrig, Tunesien, Chile, Saudi-Arabien.
  • Gruppe D: Sverige, Ungarn, Qatar, Argentina, Egypten, Angola
  • VM spilles fra 10. til 29. januar 2019.