Håndbold

Bundesligaens bedste hold sakker bagud, siger Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen sender onsdag sit hold på banen i første gruppekamp i Champions League mod FC Barcelona. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Stjerner dropper Bundesligaen, fordi pengene er større og kravene mindre andre steder, mener Nikolaj Jacobsen.

*Ritzaus artikel er rettet til, efter Nikolaj Jacobsen på sin Instagram har slået fast, at pointen i hans citat er misforstået i oversættelsen fra tysk til dansk. Nikolaj Jacobsen mener ikke længere, at Bundesligaen er den bedste liga i verden, hvis man udelukkende måler ligaen på topholdene. Han slår dog fast, at Bundesligaen generelt er den bedste i verden.

Den tyske Bundesliga i håndbold har i årevis været regnet som verdens måske bedste, men de bedste hold kommer ikke længere fra Tyskland.

Det vurderer Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen, der også er cheftræner i den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen.

- Bundesligaen er ikke længere den bedste liga i verden, når man ser på toppen. De tider er forbi, siger han i et interview med avisen Mannheimer Morgen.

Som bevis på det peger han på tyske mandskabers præstationer i Champions League de seneste sæsoner.

- Det er ikke et tilfælde, at to gange i træk har Final Four i Champions League været uden et tysk hold.

- I denne sæson er hverken vi eller Flensburg de varmeste kandidater, og så risikerer man for tredje gang, at det (Final Four, red) bliver uden et hold fra Bundesligaen, siger han.

Både som mangeårig spiller i toppen af den bedste tyske række og siden som træner har Nikolaj Jacobsen opbygget et stort navn syd for grænsen.

I sidste sæson førte han som træner Rhein-Neckar Löwen til sejr i pokalturneringen, og ved siden af dette job står han også i spidsen for Danmarks håndboldlandshold.

Som hovedårsag til bundesligaklubbernes svækkede konkurrencekraft på de internationale parketgulve nævner han intensiteten og den store belastning, som spillerne er udsat for i turneringen.

- Stjernerne går hellere til Veszprem, Kielce, Barcelona, Nantes, Montpellier eller Paris. Der får man flere penge for færre strabadser. Og det tales der om blandt topspillerne, siger Nikolaj Jacobsen, som onsdag sender sit hold på banen i første gruppekamp i Champions League mod FC Barcelona.

Den 46-årige danskers synspunkt deles af anføreren for det tyske håndboldlandshold, Uwe Gensheimer, der spiller for det franske mesterhold, Paris Saint-Germain.

- Den afgørende fordel i Frankrig er planlægningen af kampe. Vi har i Frankrig op til fire ugers længere pause om sommeren, spiller ikke længere efter jul og har dermed flere muligheder for at restituere, siger han.

Han tilføjer, at Bundesligaen derfor må begynde at tænke nærmere over, hvorfor spillere foretrækker klubber i andre lande.