Ny strategi skal sende håndboldkvinderne i medaljeform

Dansk Håndbold Forbund vil med ny strategi lave særlig ekspertindsats for spillere på og omkring landsholdet.

Mens det danske kvindelandshold i håndbold i disse dage spiller Golden League-stævne, var et andet dansk kvindelandshold i håndbold også i aktion.

Det var udviklingslandsholdet, der spillede to tr√¶ningskampe mod Norges udviklingslandshold fredag og l√łrdag.

Og netop udviklingen af nye talenter er en stor del af Dansk H√•ndbold Forbunds (DHF) nye strategi, der skal f√łre Danmark tilbage blandt de absolut bedste kvindeh√•ndboldlandshold i verden.

Strategien skal realiseres i tæt samarbejde med Team Danmark, og projektet går ud på at arbejde individuelt med en mindre gruppe spillere på og omkring A-landsholdet.

Et hold af Team Danmarks eksperter står klar til at hjælpe med blandt andet fysisk træning, sportspsykologi og ernæring.

Landsholdets assistenttr√¶ner, Lars J√łrgensen, har den koordinerende rolle i projektet.

- Jeg glæder mig til at indgå i et endnu tættere samarbejde med Team Danmark omkring talentmassen på kvindesiden.

- Vi ved, at hver enkelt spillers udvikling er dynamisk, og derfor vil vi lave en l√łbende tilpasning, hvor vi kommer til at evaluere og optimere, siger Lars J√łrgensen til DHF's hjemmeside.

Landstræner ser positivt på ny strategi

Den danske A-landstr√¶ner, Klavs Bruun J√łrgensen, ser positivt p√• den nye strategi.

- Med den nye strategi er det vores h√•b, at klub, forbund og spiller kan indg√• i et endnu t√¶ttere samarbejde omkring den st√łtte, spillerne har til r√•dighed gennem Team Danmark.

- Det skulle meget gerne v√¶re til gavn for alle parter, og jeg har store forh√•bninger til, at det vil l√łfte flere af vores spillere gevaldigt, siger han.

Det danske og norske udviklingslandsholds to kampe endte med en sejr til hvert hold.

I den f√łrste kamp fredag i Hammel blev det til en dansk storsejr p√• 36-27.

I den anden kamp, der blev spillet i forlængelse af A-landsholdets Golden League-kamp mod Polen i Aarhus, blev det derimod til en norsk storsejr på 30-23.