Håndbold

Ny strategi skal sende håndboldkvinderne i medaljeform

Dansk Håndbold Forbund vil med ny strategi lave særlig ekspertindsats for spillere på og omkring landsholdet.

Mens det danske kvindelandshold i håndbold i disse dage spiller Golden League-stævne, var et andet dansk kvindelandshold i håndbold også i aktion.

Det var udviklingslandsholdet, der spillede to træningskampe mod Norges udviklingslandshold fredag og lørdag.

Og netop udviklingen af nye talenter er en stor del af Dansk Håndbold Forbunds (DHF) nye strategi, der skal føre Danmark tilbage blandt de absolut bedste kvindehåndboldlandshold i verden.

Strategien skal realiseres i tæt samarbejde med Team Danmark, og projektet går ud på at arbejde individuelt med en mindre gruppe spillere på og omkring A-landsholdet.

Et hold af Team Danmarks eksperter står klar til at hjælpe med blandt andet fysisk træning, sportspsykologi og ernæring.

Landsholdets assistenttræner, Lars Jørgensen, har den koordinerende rolle i projektet.

- Jeg glæder mig til at indgå i et endnu tættere samarbejde med Team Danmark omkring talentmassen på kvindesiden.

- Vi ved, at hver enkelt spillers udvikling er dynamisk, og derfor vil vi lave en løbende tilpasning, hvor vi kommer til at evaluere og optimere, siger Lars Jørgensen til DHF's hjemmeside.

Landstræner ser positivt på ny strategi

Den danske A-landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, ser positivt på den nye strategi.

- Med den nye strategi er det vores håb, at klub, forbund og spiller kan indgå i et endnu tættere samarbejde omkring den støtte, spillerne har til rådighed gennem Team Danmark.

- Det skulle meget gerne være til gavn for alle parter, og jeg har store forhåbninger til, at det vil løfte flere af vores spillere gevaldigt, siger han.

Det danske og norske udviklingslandsholds to kampe endte med en sejr til hvert hold.

I den første kamp fredag i Hammel blev det til en dansk storsejr på 36-27.

I den anden kamp, der blev spillet i forlængelse af A-landsholdets Golden League-kamp mod Polen i Aarhus, blev det derimod til en norsk storsejr på 30-23.