EM håndbold

Dansk profil havde "turbulent tur" til EM

Line Haugsted blev siet fra den oprindelige EM-trup, men nu er hun landet i Frankrig efter en lang rejse.

Telefonopkaldet fra landstræneren kom lørdag aften. Flyet til Frankrig afgik søndag, og nu er Line Haugsted ankommet til Nantes, hvor håndboldlandsholdet har hovedkvarter ved EM.

Helt glat gik rejsen til Vestfrankrig dog ikke for Viborg-backen, som måtte overnatte i Paris, fordi flyet på grund af dårligt vejr ikke kunne få landingstilladelse i Nantes.

- Det var en lidt turbulent tur. Vi fløj hen over Nantes i går aftes (søndag, red.), men kunne ikke lande. Så måtte vi tilbage til Paris, og derfra fandt jeg så et tog, fortæller Line Haugsted.

Med Haugsted er den danske EM-trup nu oppe på 18 spillere, og ved mandagens træning var den nyankomne ikke helt klar over, hvilken rolle hun er udset til at indtage.

- Det har jeg ikke fået noget at vide om. Det bliver vel primært forsvarsdelen, jeg skal bruges i, siger hun.

En blå tå

Hun har været med i de seneste to slutrunder, men blev siet fra den oprindelige EM-trup denne gang, fordi hun er blevet sat tilbage af en tåskade, der har plaget hende i mere end et år.

- Det startede sidste år i oktober. Jeg fik en irriteret slimsæk, som jeg døjede med hele efteråret. Så fik jeg et par blokader. Derefter fjernede de fedtvævet, så jeg efterfølgende har haft ret ondt i knoglen.

- Her i efteråret er min tå pludselig blevet blå. Jeg har langsomt måttet arbejde belastningen op, siger Line Haugsted, som dog fortæller, at hun ikke har haft de store problemer i de seneste uger.

Hjemme i Viborg har hun siden EM-starten selvtrænet en smule og deltaget i tre træninger med klubholdet, inden landstræneren altså var i røret.

Danmark møder Serbien i næste EM-kamp, der spilles tirsdag aften klokken 21. Kampen kan ses på TV 2.