Norsk avis hylder Danmark med fornem gestus

16x9
De danske håndboldherrer indtager sportens forside i den norske avis. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix/VG Sporten

Danmarks sejr over Sverige betød, at Norge gik videre ved håndbold-VM. Norsk avis hylder nu danskerne.

"Tusind tak, drenge".

Sådan indleder den norske avis VG sin sportssektion oven på håndboldkampene i mellemrunden ved VM onsdag aften.

Med en sejr på 30-26 over Sverige blev Danmark klar til semifinalen mod Frankrig, men sejren sendte også endegyldigt Norge videre til semifinalen mod Tyskland.

VG har derfor valgt at skrive håndboldspalterne i torsdagens avis på dansk.

- Som tak for hjælpen fra danskerne har vi oversat vores håndboldsider til dansk i dag, skriver avisen på sin Twitter-profil og tilføjer de oversatte håndboldsider fra avisen.

Landstræner eller landsdagschef?

På forsiden af VG Sporten er der dog tilføjet, at de ikke kan love en fejlfri oversættelse til dansk. Med den flotte hyldest kan man som dansker nok leve med, at Nikolaj Jacobsens jobtitel som landstræner er oversat til landsdagschef i omtalen af Christian Berge - den norske landstræner.

Herefter sættes kort ord på Norges egen sejr over Ungarn, inden de igen vender tilbage til den danske kamp, der især var spændende i første runde (halvleg, red.), som VG skriver.

- Efter pausen tog danskerne over på deres egen hjemmebane. Endelig vandt Mikkel Hansen og co. med fire mål: 30-26. Det sikrede både norsk og dansk skål.

Danmark mødte Norge tidligere i turneringen. Kampen endte med dansk sejr på 30-26, men Norge kan få revanche, hvis begge mandskaber avancerer til søndagens finale.

Sagosen: - Vi fortjener at spille semifinale

Under overskriften 'Norge til VM-semifinale etter danskehjelp' kvitterer norske Aftenposten også for den danske indsats mod Sverige.

Den norske profil Sander Sagosen mener dog, det er helt berettiget, at Norge nu er blandt de sidste fire nationer i turneringen.

- Vi fortjener at spille semifinale. Det håndboldniveau, vi leverer, hører hjemme i det helt ypperste selskab, siger han ifølge Aftenposten.

- Vi har leveret en stor turnering i mine øjne. Det gik lidt galt i første halvleg mod Danmark, men derudover har vi spillet vældig god håndbold gennem hele turneringen. Vi kan være stolte af vores præstation, siger Sagosen.

Norsk landstræner så Netflix

Den norske landstræner, Christian Berge, mødte pressen foran det norske hotel onsdag aften, efter Danmark havde slået Sverige. Her kunne han berette, at han ikke selv havde set den afgørende kamp i mellemrunden.

- Det var fantastisk. Jeg så ikke så meget af kampen, men jeg hørte jubel nede ad gangen, og så vågnede jeg. Nu skal vi ned og forsøge at slå tyskerne, sagde Christian Berge, da han og kaptajn Bjarte Myrhol mødte den norske presse uden for hotellet.

- Jeg så David Attenboroughs 'Wild Planet', indtil jeg hørte jublen. Så deltog jeg. Der var fire minutter tilbage, tror jeg. Ting, jeg ikke kan gøre noget ved, vil jeg ikke bruge energi på, tilføjede han.

Begge VM-semifinaler spilles fredag aften i den tyske by Hamborg.

Danmark spiller mod Frankrig fredag klokken 17.30. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 Play med optakt fra klokken 16.05.