VM håndbold

Trætte guldvindere får nyt liv med rådhushyldest

Trætte og med en lille promille under vesten blev de danske verdensmestre hyldet på Københavns Rådhus.

Den fart, energi og vildskab, som søndag sikrede de danske håndboldherrer VM-titlen i Herning, var ikke at spore, da en mere end fyldt rådhusplads i København stod klar med hyldest.

Drypvis og i aldeles adstadigt tempo entrerede de rådhussalen, hvor overborgmester Fransk Jensen (S) og kulturminister Mette Bock (LA) holdt tale for håndboldheltene.

- Det har været verdensklassehåndbold, lød det fra talerstolen fra Frank Jensen, mens Mette Bock konstaterede:

- Man behøver ikke at være kulturminister for at se, at I har nogle enormt flotte ben, nogle stærke arme og nogle skarpe hjerner. Men I har også som hold nogle varme hjerter, og det kan vi alle sammen mærke.

Selv om spillerne efter mange timers fejring lignede forvoksede, bagstive konfirmander efter blå mandag, så boblede euforien fortsat under de rødhvide trøjer med guldskrift.

- Jeg står og niver mig selv i armen og tænker, om det er virkeligt, det der foregår. Men det er det, og det er helt vanvittigt, lød det fra playmaker Rasmus Lauge.

Den følelse kan målvogter Jannick Green godt genkende.

- Man bliver lidt tom for ord. Hold kæft en fuldstændig vanvittig modtagelse. Vi havde forstået, at det var stort, og at folk så vores kampe, men at de møder op en mandag aften på Rådhuspladsen, det er fuldstændig sindssygt, sagde han.

Pandekagerne ventede

Spillerne lagde ikke skjul på, at måltiderne fra søndag aften og langt hen ad mandag morgen overvejende havde været våde varer.

Derfor var de berømte rådhuspandekager også kærkomne for de fleste, da Frank Jensen erklærede buffeten for åben.

- Hold kæft jeg er sulten, brummede landstræner Nikolaj Jacobsen, da han stillede op til endnu et interview, mens hans øjne spejdede i retning af pandekagerne, der var placeret bag den side, hvor familiemedlemmerne var mødt talstærkt frem.

Trods sulten lyste stoltheden og taknemmeligheden også ud af ham.

- Det er vildt. Man prøver måske at sætte forventningerne lidt ned. Man tænker ”arh, så mange kommer der nok ikke, og det er også koldt i dag”, men der er virkelig mange, der er mødt op.

Tusind tak til alle dem, der er mødt op og har gjort dagen endnu mere speciel, lød det fra landstræneren, som straks efter sluttede sig til størstedelen af spillerne i pandekagebuffeten.