Fyret KIF-træner i chok: - Det gør rigtig ondt

Lars Frederiksen forlængede i december sin kontrakt i KIF Kolding med forventninger om en fremtid i klubben.

KIF Kolding fyrede tirsdag cheftræner Lars Frederiksen mindre end to måneder efter, at hans kontrakt var blevet forlænget frem til 2021.

Den 48-årige træner havde regnet med, at han skulle lede holdet mod bedre tider, efter at den hæderkronede håndboldklub de senere år har haft en presset økonomi.

- Det er jo min klub, så selvfølgelig gør det da rigtig ondt. Jeg er faktisk lidt i chok lige nu, siger Lars Frederiksen til JydskeVestkysten.

Han kom til KIF i 2017 efter flere år som kvindetræner i Team Esbjerg, og han så den toårige kontraktforlængelse i december som et tegn på, at klubben satsede på ham.

- Jamen, det er da noget værre "bullshit". Andet kan jeg ikke sige til det. Jeg havde forventet, at jeg skulle være med til at opbygge det nye KIF Kolding og være med til at føre klubben til nye succeser.

- Sådan blev det ikke. Det kan jeg kun sige, at jeg er ked af, siger Frederiksen.

Fyringen kommer på et tidspunkt, hvor KIF indtager en øjeblikkelig tiendeplads i mændenes bedste række.

Ifølge flere medier - blandt andre TV 2 SPORT og JydskeVestkysten - er en utilfreds spillertrup endt med at gå til klubbens ledelse, som tirsdag har reageret med en fyring af cheftræneren.

- Lars forlader klubben, fordi der igennem en periode har været nogle ting mellem spillertruppen og Lars, som vi er blevet bekendt med for 14 dages tid siden. Det har vi handlet på. Og vi har kørt et forløb med truppen og Lars og har virkelig behandlet tingene seriøst.

- Men vi må i dag konstatere, at vi ikke kan få enderne til at nå sammen i den konstellation, der er nu. Derfor må han desværre forlade klubben. Det er vemodigt. Han har leveret et fint stykke håndværk, men der er brug for, vi får noget ny motivation ind i gruppen, fortæller klubbens bestyrelsesformand, Brian Stein.

I første omgang tager assistenttræner Lars Rasmussen over som ny cheftræner, mens KIF leder efter en permanent afløser.

KIF indtager tiendepladsen med seks point op til top-8, der udløser en billet til slutspillet. Der resterer syv spillerunder af grundspillet.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Lars Frederiksen men uden held.