Håndbold

Sandra Toft vil være dansk landstræner

Sandra Toft og nuværende landstræner Klavs Bruun Jørgensen. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når den aktive karriere lakker mod enden, vil landsholdsmålmand Sandra Toft kaste sig over trænergerningen.

Sandra Toft fylder i oktober 30 år og er alderspræsident på det danske kvindelandshold i håndbold.

Selv om keeperen ikke har tænkt sig at stille skoene på hylden foreløbigt, ved hun allerede nu, hvad tiden efter den aktive håndboldkarriere skal byde på.

- Når jeg stopper, skal jeg være håndboldtræner, og forhåbentlig nogle år efter har jeg job som landstræner for Danmark, siger hun.

Toft har store ambitioner

Toft har allerede taget en del af træneruddannelsen og er helt sikker på, at hun ikke kan slippe håndbolden, når kroppen fysisk ikke længere kan følge med til at spille på topniveau.

- Håndbold fylder rigtig meget for mig. Jeg spiller jo meget med passion og følelser, og jeg kan ikke se et andet job, der vil kunne få de følelser frem i mig på samme måde, siger Sandra Toft.

Hun skiftede i sommer fra Team Esbjerg til franske Brest Bretagne i den franske liga, hvor hun har store ambitioner om at nå langt med klubben, og hun satser heller ikke på, at det er lige foreløbig, at trænerkarrieren skal påbegyndes.

- Jeg har ikke nogen dato for, hvornår jeg stopper. Jeg tror stadig, jeg har mange år tilbage som aktiv spiller.

Klavs Bruun er tryg ved Sandra Toft

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen vil være helt tryg ved, hvis han en dag skal give stafetten videre til målmanden.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at hun er grundig og ærgerrig, og det er også derfor, at hun af mig bliver omtalt som en spiller, der er ledelsesmæssig vigtig i gruppen.

- Det er jeg stensikker på, at hun kan bruge som træner. Så jeg ser meget frem til at følge hende som træner og vil gøre alt for at hjælpe hende på vej, siger han.

Klavs Bruun har lige nu samlet Toft og resten af landsholdstruppen i Vejle, hvor holdet i denne uge træner forud for VM i Japan i slutningen af året.