Håndbold

Nikolaj Jacobsen skal på skolebænken: Det er respektløst

Nikolaj Jacobsen mangler en bestemt træneruddannelse, så han skal sidde på skolebænken for at opfylde kravene.

Nikolaj Jacobsen har været en succesrig håndboldtræner i mange år, men den danske landstræner mangler de nødvendige papirer på sine evner på bænken.

Reglerne hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) siger, at mindst en af lederne på sidelinjen skal gennemføre et trænerkursus, så personen besidder en såkaldt Pro Licence.

At vi skal være der til samtlige undervisninger, synes jeg er overdrevet og egentlig også lidt respektløst

Nikolaj Jacobsen

Derfor er Jacobsen samt assistenten Henrik Kronborg tvunget til at gennemføre EHF Master Coach, som giver adgang til at få den nødvendige trænerlicens.

Det undrer landstræneren, at man ikke kigger mere på praktisk erfaring.

- Vi har nogle resultater, der burde tale for sig selv. Jeg synes nok, man nogle gange kunne se lidt gennem fingre med dem, der har været ude i det virkelige liv i mange år, og sige: "Få lavet de opgaver, men I behøver ikke sidde så meget på skolebænken".

- Det, jeg har lært gennem praktik, kan du ikke læse dig til. Jeg står jo med en helt anden viden end dem, der skal undervise mig, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

'Overdrevet og lidt respektløst'

Ifølge EHF-reglerne skal trænere, der vil stå i spidsen for hold, der deltager i Champions League eller europamesterskaberne, have trænerlicensen med virkning fra sæsonen 2020/2021.

Det er et krav, som landstræneren ryster på hovedet af.

- Jeg synes, man kunne se lidt gennem fingre med nogle ting og dispensere, når Henrik og jeg har så meget erfaring på højt niveau.

- Jeg har ikke noget imod at lave opgaverne, men at vi skal være der til samtlige undervisninger, synes jeg er overdrevet og egentlig også lidt respektløst, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.