VM håndbold

Dansk profil fik rødt kort: - Det var en håbløs kamp af mig

Anne Mette Hansen fik det røde kort og kunne ikke hjælpe holdet i slutfasen af dramaet mod Sydkorea.

Normalt er Anne Mette Hansen et af kvindelandsholdets stærkeste kort, der helst skal være på banen, når tingene spidser til.

Men da VM-gyseren mellem Danmark og Sydkorea skulle afgøres søndag eftermiddag, var backen fra Györ sat ud af spillet med et rødt kort.

11 minutter før tid fik hun sin tredje udvisning og måtte finde sig i en rolle som tilskuer, mens holdkammeraterne kæmpede sig til uafgjort 26-26.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over at få tre udvisninger. Jeg ville hellere have været inde på banen, men det var jeg ikke klog nok til. Jeg prøvede at bidrage med det, jeg kunne, siger Anne Mette Hansen.

Og den stærke bagspiller var ikke et spor tilfreds med sin egen indsats. Hun glæder sig dog bare over, at Danmark fik hevet det ene point hjem.

- Det var en håbløs kamp af mig i dag. Og jeg troede sgu, at de ville score på den sidste, men heldigvis bliver der dømt overtrådt.

- Vi får et rigtig vigtigt point, men taber lidt til os selv i dag. Vi laver alt for mange fejl, men jeg synes, at det er rigtig stærk moral, at vi kommer tilbage i den her kamp, siger Anne Mette Hansen til TV 2 SPORT.

I videoen herunder kan du se den kaotiske afslutning på kampen, der sikrede Danmark et vigtigt point.

Sydkorea scorede i sidste sekund, men dommeren dømte overtrådt. Dermed deler de to landshold efter det dramatiske opgør. Video: Louise Lind

Svær russisk dommerlinje

De russiske dommere dømte konsekvent, når den brølstærke dansker tog fat i de noget mindre sydkoreanere.

Og Hansen var for længe om at indstille sig på dommerlinjen, mener hun selv.

- Der var stor fysikforskel, og det var jeg ikke klog nok til at udnytte. Jeg ved ikke, om jeg blev lidt rystet af, at jeg fik min anden udvisning så tidligt (efter 13 minutter, red.). Det må jeg lære af, siger hun.

Som i tidligere slutrunder kan det være svært at gennemskue, hvilken linje dommerne lægger. Især i starten af turneringen.

- Det er rigtig frustrerende med de tre udvisninger. Og to af dem får jeg lige efter hinanden. I går (lørdag mod Australien, red). blev der ikke dømt noget som helst, og i dag måtte vi knap nok røre dem. Det er lidt ærgerligt, at der er så stor forskel. Men jeg var for dårlig til det i dag, siger hun til TV 2 SPORT.

Efter to VM-kampe har Danmark tre point på kontoen. Holdet skal på banen igen på tirsdag, hvor Tyskland venter.