Håndbold

Skjern forlænger med Eggert og sender fløjspiller til Mors-Thy

Håndboldklubben Skjern mister Bjarke Christensen til Mors-Thy fra årsskiftet.

En fløjrokade er faldet på plads i Skjern.

Den vestjyske håndboldklub har forlænget sin aftale med Anders Eggert frem til sommeren 2021, men må sige farvel til Bjarke Christensen, der efter eget ønske har gjort brug af en option i sin kontrakt om at skifte klub. Han tiltræder i Mors-Thy 1. januar 2020.

Det oplyser Skjern i en pressemeddelelse mandag.

Så sent som i fredags meddelte Mors-Thy, at klubben ved udgangen af denne sæson siger farvel til venstrefløjen Søren Nørgård. I forvejen var anfører Nørgård meldt ude for resten af sæsonen med en skulderskade, og det er også i det lys, at Mors-Thy ledte efter en erstatning.

Henrik Hedegaard, der er sportschef i Mors-Thy, er glad for tilgangen.

- Efter Søren Nørgårds skade afsøgte vi markedet, og da muligheden for tilgangen af Bjarke Christensen opstod, slog vi til, siger sportschefen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi mener, at Bjarke og Mors-Thy Håndbold er et godt match, og vi er sikre på, at Bjarkes rutine fra flere hundrede liga- og internationale kampe vil være med til at løfte Mors-Thy Håndbold i den rigtige retning.

Skjern kan hente Christensen tilbage

Mors-Thys aftale med Bjarke Christensen løber frem til sommeren 2022. Men aftalen indeholder også det forbehold, at Skjern kan hente Bjarke Christensen tilbage efter sæsonen 2020/21.

Bjarke Christensen går mod mål i en kamp mod KIF Kolding i oktober 2015.

Som minimum skal Bjarke Christensen dermed spille i Mors-Thy i halvandet år.

- Jeg ønsker at bidrage med så meget som muligt, så vi kan komme væk fra den nederste del i rækken og forhåbentligt ramme slutspillet kontinuerligt. Mine forventninger er store.

- Jeg er sulten efter at spille, og jeg kommer til at byde ind med rutine, fight, vildskab, godt forsvarsspil og forhåbentligt masser af mål, siger Bjarke Christensen.

To erstatninger for Bjarke Christensen

Som erstatning for Bjarke Christensen i resten af sæsonen lejer Skjern fra årsskiftet Casper Ebbesen i Lemvig-Thyborøn. Som en del af den aftale sendes højrefløjen Mikkel Sandholm den anden vej på en lejeaftale frem til sommer.

I den kommende sæson bliver det René Rasmussens tvillingebror, Jørgen Rasmussen, der skal danne fløjduo med Anders Eggert. Jørgen Rasmussen og Skjern har indgået en etårig aftale.

Skjern er nummer fire i ligaen med 19 point for 16 kampe. Mors-Thy er placeret som nummer ni med 16 point og er dermed lige nu uden for top-8, som går videre til slutspillet.