Jesper Jensen overvejer at droppe anførertitel på landsholdet

Det er ikke sikkert, at der bliver udnævnt en ny anfører for håndboldkvinderne efter Stine Jørgensens stop.

Kvindelandsholdet i håndbold står lige nu uden anfører, efter at Stine Jørgensen tidligere på foråret blev tildelt en uønsket landsholdspause af den nye landstræner, Jesper Jensen.

Men det er slet ikke sikkert, at der bliver udnævnt en afløser. Landstræneren overvejer, om holdet under hans ledelse skal fungere uden en reel kaptajn, der spiller kampene med bind om armen.

Det har fungeret i Team Esbjerg, hvor han er klubtræner med stor succes. Og måske kan formlen overføres til landsholdet.

- Det er jo ikke et krav i håndbold, at der skal være en anfører. Jeg sagde altid, at Sandra Toft var en slags anfører, da hun spillede i Team Esbjerg. Men hun var ikke udnævnt til anfører.

- Jeg får ikke flere lederegenskaber ud af Sandra ved at give hende anførerbindet på. Hun vil føre an uanset hvad, siger Jesper Jensen.

Vil kæmpe for mere ansvar

Fraværet af Stine Jørgensen, som i de senere år har været den helt centrale figur, kaster holdets hierarki op i luften.

Nye folk er nu tvunget til at træde mere frem på scenen. Med Jørgensen som uanfægtet leder blev det for let for de øvrige at gemme sig bag kaptajnen.

Det mener playmakertalentet Mie Højlund, der står på spring til at indtage en markant rolle på "det nye" landshold.

- Stine var den spiller, der tog dialogen med Klavs (Bruun Jørgensen, red.), og hun blev et talerør for truppen. Vi lænede os måske for meget tilbage og gav hende ansvaret. Det har nok været en sovepude, siger Højlund til ritzau og uddyber over for TV 2 SPORT.

- Jeg vil rigtig gerne have mere ansvar. Jeg synes, håndbold er sjovest at spille, når man har en masse ansvar. Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan for at vise Jesper, jeg gerne vil have en mere fremtræden rolle.

Ansvaret skal fordeles ud

Med Jørgensen på landsholdspension kommer der til at hvile et endnu større åg på Anne Mette Hansens skuldre.

Bagspilleren fra Györ i Ungarn har aldrig været bange for at tage initiativ, og hun forventer, at andre vil udnytte situationen og spille sig frem i geledderne.

- Der er mange gode personligheder, der kan gå ind og overtage. Bare fordi du ikke har et anførerbind, så behøver du ikke holde dig tilbage.

- Stine havde meget ansvar, og det skal deles ud på andre spillere. Der er nogen, der skal vise, at de vil have en plads på landsholdet. En ny træner betyder også, at vi ikke har de gamle roller længere, påpeger hun.

Nyt hierarki

Hvem der skal være lederfigurerne på landsholdet under Jesper Jensens ledelse, er altså endnu uklart.

Landstræneren forventer, at et nyt hierarki med tiden vil udkrystallisere sig af sig selv.

- Stine Jørgensen efterlader et stort rum. Det meste har været godt, fordi Stine har leveret mest godt til landsholdet. Men det vil også give noget rum til nogle spillere, der pludselig får lov til at være førsteserver og ikke skal spørge den mangeårige anfører om lov.

- Nu prøver vi lige at give lidt rum, og vi synes, at de andre er ved at være klar til at overtage. Og så må vi se, om det bliver en maveplasker eller det faktisk bliver en succes, siger han til TV 2 SPORT.

Jesper Jensen tog mandag hul på sin første træningssamling som landstræner. Frem til 13. juni er holdet samlet i Vejen.