Håndbold

Odense ansætter landsholdets målmandstræner

Michael Bruun skal hjælpe Odense til succes på målmandsposten. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Michael Bruun skal ved siden af jobbet som målvogtertræner i DHF træne keeperne i Odense Håndbold.

Michael Bruun, der er målvogtertræner for det danske kvinde- og herrelandshold, indgår i samarbejde med Dansk Håndbold Forbund (DHF) en aftale med Odense Håndbold.

Det oplyser den fynske klub på sin hjemmeside.

Sammen med den nuværende målmandstræner Frederik Skou Hansen skal den 49-årige Bruun træne Odense-keeperne Althea Reinhardt, der er en del af landsholdet, Tess Wester og Iben Hesseldal Hansen.

Aftalen kommer også landsholdet til gode, mener DHF's sportschef, Morten Henriksen.

- Jeg glæder mig over dette samarbejde, hvor Odense Håndbold og DHF i fællesskab giver mulighed for at løfte arbejdet med målvogterne i Odense - til gavn for både klub og landshold.

- Netop sådanne strategiske samarbejder på områder, der kan gavne såvel klub som forbund, er en spændende ny vej for udviklingen af håndbolden i Danmark, siger Morten Henriksen.

Træner også i herreligaen

Odense Håndbolds administrerende direktør, Lars Peter Hermansen, ser frem til samarbejdet.

- Michael er en erfaren herre inden for sit felt - både som træner og som spiller - og vi tror på, at han sammen med Frederik kan være med til at udvikle vores målvogterteam, siger Lars Peter Hermansen.

Michael Bruun blev i sin aktive karriere noteret for 83 landskampe. Han har været målvogtertræner i DHF-regi siden 2011 og har for nylig forlænget sin kontrakt med DHF for yderligere tre år.

Michael Bruun er også målmandstræner i TTH Holstebro. I sidste uge forlængede han sin kontrakt med TTH til sommeren 2023.