Håndbold

TTH overbevisende i lokalopgør

TTH Holstebro vandt med 30-23 hjemme over Lemvig-Thyborøn.

Spændingen var til at overse i torsdagens kamp i Herre Håndbold Ligaen mellem lokalrivalerne TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Hjemmeholdet fra Holstebro tog teten fra start og var på intet tidspunkt bagud i kampen, der blev vundet 30-23.

Med sejren rykker TTH op på fjerdepladsen i ligaen, mens Lemvig må køre den cirka 40 kilometer lange tur hjem med visheden om, at holdet fortsat er næstsidst og blot står noteret for en enkelt sejr i 11 kampe.

Opgøret knækkede for alvor i slutningen af første halvleg, hvor TTH blev ved med at score mål, så holdet udbyggede forspringet til både fem, seks og syv mål.

I TTH-målet havde Sebastian Frandsen godt fat i Lemvigs skytter, mens stregen Christoffer Cichosz var flittigt scorende i den anden ende før pausen.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at udbygge føringen, og den nåede op på 11 mål, før gæsterne til sidst fik pyntet på resultatet.

Senere torsdag sikrede Fredericia HK sig også to point, da det i egen hal blev til en 29-25-sejr over gæsterne fra Skanderborg.

Begge holds målvogtere leverede stærke præstationer. Mest udslagsgivende var hjemmeholdets Emil Tellerup, der stod med en redningsprocent på over 44 og fik stor opbakning fra de højlydte og feststemte hjemmefans.

Kampen fik sin afgørelse med lidt under to minutter tilbage, da dommerne efter en videosekvens godkendte en tvivlsom scoring til Fredericia, som dermed kom i front med tre og derfra kørte sejren hjem.

Trods den anden sejr i træk er Fredericia stadig to point fra en plads i slutspilsfeltet. Skanderborg ligger fortsat nummer fem.