EM håndbold

Norsk statsminister tvivler på EM - Danmark vil gøre alt for at afvikle det

Statsminister Erna Solberg er i tvivl, om det er muligt at arrangere EM sammen med Danmark i december.

Det er efterhånden mere end tvivlsomt, om Norge vil være i stand til at være vært for EM i kvindehåndbold, der skal begynde om tre uger.

Norges statsminister, Erna Solberg, siger fredag, at det kan blive svært for nordmændene at afholde sin del af turneringen, som Norge arrangerer sammen med Danmark.

- Vi arbejder med spørgsmålet, om det i det hele taget er muligt at have en protokol for et så stort arrangement.

- Der er mange tegn, som tyder på, at det kan blive vanskeligt at få en protokol til at lykkes, når så mange mennesker skal komme, og når det berører så mange mennesker, siger Erna Solberg til NTB.

Problemet er, at de norske coronarestriktioner er skrappere end de danske.

Eftersom det ikke vil give mening at arrangere en turnering med forskellige regler i de to værtslande, kræver det, at de norske arrangører får en dispensation fra myndighederne.

DHF vil gøre alt

Skulle nordmændene vælge at springe fra, er det dog ikke ensbetydende med, at turneringen bliver aflyst.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) er klar til at kæmpe hårdt for at afvikle slutrunden. Også hvis det skulle betyde, at Danmark kommer til at stå med hele arrangementet selv.

- Det er væsentligt for DHF, at det her arrangement bliver gennemført, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at det bliver det. Det er vigtigt for vores idræt, siger formand Per Bertelsen.

Han slår fast, at han ikke officielt vil forholde sig til situationen, før der foreligger et endeligt afslag fra nordmændene.

- Så længe det norske håndboldforbund ikke har meldt noget ud, har jeg en tro på, at nordmændene løser opgaven. Den plan er jeg loyal overfor lige indtil det øjeblik, hvor Norge siger noget andet, siger Per Bertelsen.

Ultimatum til Norge

DHF-formanden er dog enig i, at den norske statsministers udtalelser gør, at det ser svært ud for Norge af opfylde sin del af aftalen.

Senest på mandag skal Norge give det europæiske håndboldforbund (EHF) besked, hvis ikke man vil beholde værtskabet.

- I så fald får vi sikkert et opkald fra EHF, der vil spørge, om vi vil hjælpe med at løse den del af opgaven. Og så tager vi stilling til det til den tid, siger Per Bertelsen.

- Vi skal finde et sted, hvor der er haller og hoteller til det, og det finder vi også, hvis vi kommer i den situation, fastslår han.

EM i kvindehåndbold begynder 3. december.