- Det er et forkert signal at sende, siger kritisk Mikkel Hansen

Planerne om at lukke tilskuere ind til håndbold-VM vækker bekymring hos Mikkel Hansen.

Arrangørerne sender et helt forkert signal ved at lukke tilskuere ind til kampene ved håndbold-VM, der spilles i Egypten senere på måneden.

Sådan lyder det fra den danske landsholdsstjerne Mikkel Hansen, der ikke har megen forståelse for beslutningen om at sætte folk på hvert femte sæde i hallerne.

- Jeg synes, det er et forkert signal at sende til resten af verden, hvor der bliver lukket mere og mere ned, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, det er ekstremt ærgerligt, at man ikke har kigget en lille smule på, hvad der sker rundt omkring i verden, men måske også er blevet inspireret af den slutrunde, DHF næsten lige har afholdt.

Hvor udbredt coronasmitten er Egypten, svæver i det uvisse.

Svært at forstå

Ifølge de statistikbanker, der følger smitten på verdensplan, er der i landet med mere end 100 millioner indbyggere færre coronatilfælde end i Danmark.

Vi spillere skal leve i en boble uden mulighed for andet end at være i hallen eller på hotellet, mens du lukker folk fra gaden ind

Mikkel Hansen, landsholdsspiller

Men tallene viser også, at de egyptiske myndigheder udfører meget få test. Det er med til at øge usikkerheden ved at spille håndbold foran op imod 3000 tilskuere.

- Noget tyder på, at smittetallene måske ikke er helt korrekte. Jeg har svært ved at forstå, at man ikke spille med tilskuere i lande, der tager pandemien ekstremt alvorligt, men dernede kan det sagtens lade sig gøre, siger Mikkel Hansen.

Arrangørerne meddelte mandag, at man forventer at bruge 20 procent af hallernes tilskuerkapacitet.

Hovedarenaen Cairo Stadium Indoor Halls Complex, hvor Danmark skal spille sine kampe, har en kapacitet på 17.000 tilskuere. Det betyder, at omkring 3400 vil blive lukket ind, hvis beslutningen står ved magt.

En ære at spille for Danmark

Alligevel har Mikkel Hansen altså besluttet at rejse med Danmarks forsvarende verdensmestre.

- Det er en stor ære at spille på landsholdet og repræsentere sit land. Udover det er det en dejlig gruppe at være en del af. At være verdensmester og ikke skulle stille op er selvfølgelig en hård ting. Jeg kunne ikke rigtig se mig selv være herhjemme, men det kunne sagtens være nået til en situation, hvor det ville være uansvarligt i forhold til, hvor mange mennesker de ville lukke ind.

- Jeg synes stadig, det er et forkert signal. Vi spillere skal leve i en boble uden mulighed for andet end at være i hallen eller på hotellet, mens du lukker folk fra gaden ind.

Han har tidligere flirtet med tanken om at melde afbud til turneringen, hvis arrangørerne holdt fast i planen om at invitere publikum indenfor.

Den danske nøglespiller slår dog fast, at han har sagt ja til at stille op i Egypten.

VM starter den 13. januar og kan ses på TV 2's kanaler.