VM håndbold

Kronprinsen giver Danmark virtuel hyldest

Også danske toppolitikere hylder de danske verdensmestre søndag aften.

Danmark er verdensmester for anden gang i træk

Og da gulddrengene kom ud i omklædningsrummet efter kampen, fik de fornemt besøg fra kronprins Frederik - virtuelt ganske vist.

- Tillykke, for pokker. Jeg kan kun sige, at hvor er det fantastisk flot og overbevisende. Der er så meget godt i det der, siger kronprinsen med et glas champagne i hånden til de danske guldvindere.

En hilsen, der vakte stor glæde i den danske VM-lejr.

- Det er en mand, der betyder meget i Danmark, og som betyder meget for danskerne. Det gør han også for det her hold. Han er tæt knyttet og har været med til mange af triumferne, så det var rart, han lige havde tid til at skåle med et glas champagne hjemmefra, mens vi andre intet havde, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Også Magnus Saugstrup er beæret over den royale lykønskning.

- Efter fem minutters tekniske problemer fik vi lige besøg af kronprinsen. Han var glad, selvfølgelig. Han sendte lige en hilsen. Han sad og fik et glas champagne. Han var i godt humør, siger den danske stregspiller.

- For evigt, skriver statsministeren

Også statsminister Mette Frederiksen (S) ønsker håndboldherrerne tillykke med VM-guldet, der blev sikret søndag aften efter en finalesejr over Sverige på 26-24.

- Kæmpe tillykke til hele holdet - Nikolaj og alle dem, der står bag. Fremragende håndbold. Tak til hele holdet. De gamle, velkendte spillere. De nye. Og så bare verdens bedste målmand. For evigt, skriver hun på Instagram.

På sociale medier vælter det ind med hilsner til håndboldherrerne, der snupper det andet VM-guld i træk. Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen skriver på Twitter:

- Sikke en finale. Sikke et hold. Sikke en træner. Stort tillykke til de danske håndboldherrer. I er bare verdensklasse, skriver han.

Sejren bliver også hyldet hos Margrethe Vestager, der til dagligt er næstformand i EU-Kommissionen.

- Tillykke. Flot kamp - her er alle vildt engagerede, skriver Margrethe Vestager på Twitter til et billede af en hund med et dansk flag i munden.

Da Danmark vandt VM-guld i 2019, blev de efterfølgende hyldet på Rådhuspladsen i København, hvor tusindvis af danskere mødte frem.

Det bliver ikke muligt i år på grund af coronapandemien. Den danske VM-sejr bliver til gengæld markeret på Øresundsbroen, der vil være oplyst i røde og hvide farver frem til midnat.

- Stort tillykke til verdensmestrene fra Danmark. Herligt med en nervepirrende finale, hvor landene på begge sider af sundet kæmpede om VM-guldet, skriver Øresundsbroen på Twitter.