Håndbold

Store overraskelser i slutspillet

Det blev til overraskende sejre til Aarhus United og Nykøbing Falster, da klubberne indledte slutspillet mod favoritterne fra Odense og Viborg.

Det var torsdag svært at se, at Odense Håndbold sluttede fem pladser over Aarhus United i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen.

Aarhusianerne var nemlig bedst, da de to hold tørnede sammen i deres første kamp i slutspillet.

Aarhus vandt på hjemmebane 27-26 og har dermed to point på kontoen i gruppe 2. Det har Odense også, men altså kun fordi fynboerne blev toer i grundspillet og dermed på forhånd havde fået tildelt dem.

- Det var en sensation. En kæmpe holdpræstation, lød den umiddelbare kommentar fra håndboldekspert Bent Nyegaard.

Hjemmeholdet bedst i rodet start

Kampen bød fra start på sjusket spil i begge ender. Afleveringer blev misset, og skudforsøgene var uskarpe.

Hjemmeholdet fandt dog en rytme og begyndte at trække lidt fra. Ti minutter før pausen gjorde Aarhus' Marielle Martinsen det til 10-7. Tre mål skilte også de to hold ved pausen, hvor Aarhus var foran 14-11.

Odenses problemer fortsatte efter pausen.

Målvogterne blev afgørende

Tess Wester tog ikke ret meget fra i målet, men desværre for Odense-træner Ulrik Kirkely kunne han ikke sætte Althea Reinhardt ind i stedet. Den danske landsholdskeeper så nemlig med fra tribunen på grund af rygproblemer.

Halvvejs i anden halvleg var Aarhus foran med seks mål, og gæsterne tog en timeout. Den udnyttede Odense godt, for på fem minutter blev Aarhus' forspring skåret ned til to mål, og så måtte hjemmeholdet tage en timeout.

Den hjalp. Aarhus fik stoppet blødningen, og June Bøttger sendte for alvor sit hold på sejrskurs, da hun scorede til 27-23 med lidt over fire minutter tilbage.

Odense kom tilbage på minus to mål og havde adskillige muligheder for at nærme sig yderligere.

Men symptomatisk for fynboernes spil torsdag blev bolden hver gang smidt væk. Først med tre sekunder tilbage - da kampen reelt var afgjort - fik Odense reduceret til slutresultatet.

NFH fulgte trop med stor overraskelse

Det blev også til en etmålssejr, da de to andre hold i gruppe 2, Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) og Viborg, mødtes senere torsdag.

NFH vandt 33-32 på trods af at have været foran med fire mål i flere omgange i slutfasen.

Viborg fik faktisk udlignet med et minut tilbage, men Kristina Kristiansen blev helten for NFH, da hun kort efter lavede det, der endte med at være sejrsmålet.

Dermed har tre hold altså to point i gruppen, mens Viborg ligger nederst med det ene point, midtjyderne i forvejen havde efter at have sluttet som nummer tre i grundspillet.