Håndbold

Danskerklubber gør Aalborg selskab i Final 4

Håndboldherrerne fra Nantes og FC Barcelona nappede de sidste Final 4-billetter i Champions League. Derudover er Aalborg og Paris kvalificeret.

Med hiv og sving blev Nantes torsdag som det tredje hold klar til Final 4-stævnet i herrehåndboldens Champions League.

Det franske hold gik med Emil Nielsen i målet videre i den prestigefyldte turnering med en samlet sejr på 62-60 over ungarske Veszprem.

Nantes vandt i sidste uge den første kvartfinale over Veszprem, der havde Nikolaj Markussen på holdet, med 32-28 og tabte 30-32 torsdag.

Nemmere var det for Barcelona at tage den fjerde og sidste Final 4-billet og gå videre senere torsdag aften.

Det spanske hold - med Kevin Møller og Casper U. Mortensen på banen - vandt den første kvartfinale 33-29 og satte sig hurtigt på returopgøret, der blev vundet med 40-28.

Dermed gør Nantes og Barcelona altså blandt andet Aalborg Håndbold selskab, når der skal kæmpes om Champions League-trofæet i Köln 12. og 13. juni.

Der er generelt mange danskere, der skal i aktion i Final 4. Paris Saint-Germain med Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen kvalificerede sig ligesom Aalborg Håndbold til stævnet onsdag aften.

Rasmus Lauge var ikke med for Vezsprem torsdag og har heller ikke været det i klubbens øvrige kampe i det sidste lange stykke tid. Den danske profil sidder fortsat ude med den knæskade, han pådrog sig i december.

Sebastian Augustinussen var heller ikke med for Nantes torsdag.