Håndbold

Viborg vinder sæsonens første titel efter straffedrama

Odense formåede at fuldføre et stort comeback, men Viborg endte med at hive sejren i land efter straffekast.

Allerede inden kvindeligaens start har Viborg HK sikret klubben den første titel i indeværende sæson.

Det skete, da holdet onsdag aften slog Odense Håndbold efter straffekastkonkurrence i Super Cuppen, hvor den forsvarende vinder af henholdsvis pokalturneringen og ligaen mødes forud for sæsonstarten.

I den ordinære tid endte kampen 33-33.

Viborg kom bedst fra start i kampen, hvor Odense især havde svært ved at følge med det høje tempo, der blev lagt for dagen.

Halvvejs gennem første halvleg var stillingen således 10-6 til udeholdet Viborg.

Der skulle i flere tilfælde ikke meget mere til end et simpelt krydsspil til fra Viborgs side, og så var Odense-forsvaret hullet som en si.

Mange tekniske fejl

Det gjorde arbejdsbetingelser nemme for de målfarlige spillere, der blandt andre bestod af Kristina Jørgensen, som efter femten minutter havde scoret sine første fire mål i kampen.

Odenses spil var desuden tynget af en række tekniske fejl, som Viborg-spillerne var hurtige til at udnytte.

Efter en kortvarig føring på seks mål fik Odense dog mindsket gæsternes forspring til tre mål inden pausen. En målrig halvleg endte dermed 19-16 til Viborg.

Anden halvleg startede med samme kampbillede. En personlig fejl fra hjemmeholdet blev straffet prompte.

Det lod dog til at tænde en ild i Odense, der ikke ville tillade status quo. Efter 42 minutters spil fik holdet kæmpet sig tilbage i opgøret ved stillingen 23-22 til Viborg.

Efter flere store redningsaktioner fra Viborg og en tomålsføring i de afgørende minutter endte Odense alligevel med at fuldføre et markant comeback for at tvinge kampen ud i en afgørende straffekonkurrence.

Til stor ærgrelse for hjemmeholdet endte Viborg dog med at trække sig sejrrigt ud af den.