Håndbold

Spektakulær scoring direkte på frikast sikrer BSH-sejr

Jacob Lassen sikrede BSH en smal 27-26-sejr over Mors-Thy efter en gyserafslutning.

Sidste sæsons DM-sølvvindere Bjerringbro-Silkeborg var godt på vej mod en ny skuffelse. Men på en scoring efter tid sikrede midtjyderne sig sæsonens første sejr i herrernes håndboldliga.

Det var Jacob Lassen, der sendte den afgørende bold i nettet på et direkte frikast med en spektakulær skruebold, der studsede ned i gulvet og snød Mors-Thy-målmanden Rasmus Henriksen.

Kigger man nærmere på TV-optagelserne fra kampen, kan det dog godt se ud til, at Lassens standfod løfter sig, før bolden har sluppet hånden, og scoringen dermed burde være blevet annulleret. Men konklusionen blev, at målet stod, og BSH dermed vandt 27-26 over Mors-Thy efter den uhyre tætte kamp.

Sekunder forinden havde Bjarke Christensen udlignet til 26-26 for gæsterne, og da lignede det endnu en nedtur for BSH og holdets nye træner, Patrick Westerhold, inden Lassen altså blev helten.

Jævnbyrdig affære

For seks dage siden tabte BSH sæsonpremieren i Fredericia.

Den spændende slutfase var en passende finale på en kamp, hvor de to hold fulgtes ad fra første til sidste sekund.

Første halvleg var så jævnbyrdig, at der på intet tidspunkt var mere end et måls forskel. Det stod 17-17, da de første 30 minutter var gået.

Billedet var stort set uændret efter pausen. Begge hold skiftede målmænd, og det gav flere redninger. Men ingen formåede rigtigt at trække fra.

Udligning otte sekunder før tid

Selv ikke da BSH's målmandsveteran Johan Sjöstrand reddede et straffekast fra Bjarke Christensen ved stillingen 26-25 to minutter før tid, var Mors-Thy slået.

Samme Bjarke Christensen scorede med otte sekunder tilbage til 26-26, men det var ikke nok.

Her kan du gense hele afslutningen på kampen mellem BSH og Mors-Thy. Video: TV 2 SPORT

BSH formåede at få bolden hurtigt til midten, inden de fik tilkæmpet sig et frikast langt ude i højre side, som Jacob Lassen altså udnyttede til at afgøre kampen.

Mens BSH nu har to point på kontoen, er Mors-Thy fortsat pointløs efter to spillerunder.