Håndbold

Ny Horsens-træner sætter ambitiøs målsætning

Jan Leslie har indgået forlig med CSKA Moskva og er klar til at være træner hos håndboldkvinderne i Horsens.

I marts blev Jan Leslie fyret i CSKA Moskva. I maj indgik parterne et forlig efter et juridisk slagsmål. I sommerpausen sagde han nej til et trænereventyr med en ny udenlandsk klub.

Så der er sket meget de seneste måneder, inden Jan Leslie i fredags blev annonceret som ny cheftræner for håndboldkvinderne i Horsens.

Jan Leslie er lettet over at kunne lægge striden med CSKA Moskva bag sig og koncentrere sig om andre ting.

- Jeg stævnede dem for ulovlig og iscenesat fyring, og dagen før, vi skulle mødes i retten i slutningen af maj, ringede CSKA Moskva og ville indgå et forlig. Og det gjorde vi så.

- Efter at vi indgik forliget, har begge parter aftalt, at vi kigger fremad og ønsker hinanden held og lykke, siger Jan Leslie.

- Jeg har været rigtig glad for min tid i Moskva. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over den måde, det sluttede på. Men sådan går det nogle gange. Vi har ikke noget udestående med hinanden mere, siger han.

Mange tilbud

Siden overvejede Jan Leslie flere tilbud fra udenlandske klubber.

- Jeg havde nogle muligheder i sommerferien og også i slutningen af juli og i starten af august i forhold til trænerjob. Der var nogle, jeg sagde nej tak til, fordi jeg mente, at det ikke var muligt.

- Men jeg var faktisk enig med en klub, der skulle spille Champions League, men jeg endte med at springe fra, siger Jan Leslie.

Det passede den erfarne træner langt bedre med en helt ny udfordring på hjemlig grund og tættere på hjemmet i Esbjerg.

- Da Horsens kom på banen, lyttede jeg til, hvad de havde at sige. Rygterne gik på, at de ville tilbage til toppen af dansk håndbold. Og så lægger det heller ikke ret langt fra min bopæl, siger Jan Leslie.

Efter tre nederlag i træk i den bedste danske række valgte ledelsen i Horsens fredag at opsige Lars Frederiksen som træner og ansætte Jan Leslie.

- Jeg er blevet taget godt imod og har mødt stort engagement fra spillerne, så det har været fedt at opleve, siger Jan Leslie om Horsens-modtagelsen.

Kort forberedelse

Han har kun nået tre håndboldtræninger med Horsens-spillerne siden fredagens ansættelse. Til gengæld er der blevet tid til adskillige dybe samtaler i de seneste dage.

- Jeg har haft lange møder med spillerne. Vi er nødt til at slippe mange af de ting, som var startet op, og påbegynde nogle andre tanker i forhold til spillet og de ting, jeg kommer med.

- Vi har sat ord på, hvor vi var henne, og hvor vi skulle hen. Det giver bedre forudsætninger for at præstere og vinde nogle håndboldkampe, siger Jan Leslie.

Selv om det bliver svært, så er ambitionen i Horsens at ende i top-8 og komme i slutspillet.

- Målsætningen hedder, at vi skal i slutspillet, hvis vi kan komme det. Men vi er lidt bagefter fra start, siger Jan Leslie.

Den første opgave for Horsens og Leslie bliver udekampen onsdag aften mod Nykøbing Falster. Derefter venter Viborg og Odense.