Håndbold

Dansker udtaget til tysk landshold

Silje Brøns Petersen kan tørne ud for Tyskland ved VM i kvindehåndbold i december.

Den danske håndboldspiller Silje Brøns Petersen er blevet udtaget til landsholdet - i Tyskland.

Det oplyser Det Tyske Håndboldforbund (DHB) på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at den 26-årige playmaker fra klubben TuS Metzingen har fået tysk statsborgerskab.

Onsdag mødte hun ind til landsholdssamling, og hun er i spil til det hold, der i december skal spille VM i Spanien.

- Med Silje Brøns Petersen har vi fået endnu et alternativ til playmakerpositionen. Hun har vist kontinuerligt gode præstationer i Bundesligaen i de seneste år, siger landstræner Henk Groener.

Han fortæller, at han ser frem til at byde Silje Brøns Petersen velkommen på holdet og integrere hende i processerne forud for weekendens testkamp mod Rusland.

Har selv undersøgt muligheden

Ifølge DHB har Silje Brøns Petersen selv undersøgt muligheden for at spille for Tyskland.

- Hun henvendte sig proaktivt til os og fulgte processen intensivt. Det viser hendes vilje til at spille for Tyskland, siger sportsdirektør i DHB Axel Kromer, som takker de tyske myndigheder for en smidig sagsbehandling.

Silje Brøns Petersen forlod Danmark og Virum-Sorgenfri HK i 2015, da hun skrev kontrakt med den ungarske klub Siofok. Siden har hun spillet i den tyske klub Blomberg-Lippe og tørner nu ud for TuS Metzingen.

Hun er en bærende kraft på sit hold og har bidraget med 25 kasser, hvilket er nok til en aktuel placering som nummer 14 på topscorerlisten. Holdet er på femtepladsen i Bundesligaen.

Så sent som i februar i år fortalte hun håndboldmediet Europamester, at hun drømte om at spille for det danske landshold. Den drøm er nu parkeret.