Håndbold

Sprudlende GOG giver tophold en lussing i Portugal

GOG's stærke første halvleg grundlagde en klar sejr over Benfica, der ellers havde maksimumpoint før kampen.

Benfica var tophold og havde maksimumpoint, men det var ikke til at se, da GOG var på besøg i Lissabon i EHF European Leagues gruppespil onsdag aften.

Sydfynboerne gav hjemmeholdet en opvisning i hurtige fødder og kontraspil og vandt overbevisende med 33-25 efter 17-10 ved pausen.

Kampen blev reelt afgjort før pausen, hvor der var klasseforskel på de to mandskaber, og hvor GOG en overgang førte 14-5.

Topscorer i hopla

Den danske ligas topscorer, svenskeren Jerry Tollbring, boltrede sig på ny i GOG's velsmurte angrebsspil. Venstrefløjen var sikker i sine afslutninger og leverede i alt 11 træffere.

De unge landsholdsspillere Simon Pytlick og Mathias Gidsel fulgte trop med masser af scoringer fra bagkæden mod et lidt tungt portugisisk forsvar.

Især i første halvleg sørgede målmand Torbjørn Bergerud med en stribe redninger for, at GOG's kontraspil fik gode betingelser.

Tempoet blev sænket en smule efter sidebyttet, og portugiserne kom bedre med. Men hjemmeholdet fik aldrig nogensinde færten af point i en overraskende ensidig kamp.

Med sejren har GOG seks point efter fire kampe i gruppespillet. Det er samme pointtal som både Benfica og franske Nantes, der også vandt tirsdag aften.

De fire bedste hold i seksholdsgruppen avancerer til ottendedelsfinalerne i foråret.