VM i håndbold (K)

Uønsket plads på bænken er kommet Heindahl til gode

Kathrine Heindahl har slidt hårdt med styrketræningen, mens hun ventede på spilletid i CSKA Moskva.

Med seks mål på seks forsøg og en stor forsvarsindsats i premierekampen mod Tunesien kom Kathrine Heindahl flyvende fra start ved VM i håndbold.

Det store stregspiller blev udnævnt til kampens bedste spiller, og hun føler selv, at hun er kommet til VM i en endnu bedre forfatning end tidligere.

En af årsagerne er paradoksalt nok, at hun i en periode i efteråret blev degraderet til bænkevarmer i sin klub, CSKA Moskva.

- Efter den seneste landsholdssamling havde jeg en lille måneds tid, hvor jeg ikke fik så meget spilletid. Det gav mig muligheden for at få presset lidt ekstra fysisk træning ind. Det er ikke muligt, når man spiller en hel masse.

- Og selv om jeg ikke spillede så meget i kampene, stod jeg altså stadig over for nogle af verdens bedste individualister under træningen. Så jeg har trænet på et enormt højt niveau, forklarer hun.

Nåede at få Champions League-kampe

At varme bænk er selvfølgelig ikke holdbart i længden, og i slutningen af efteråret var den 29-årige stregspiller også tilbage på holdet i den russiske storklub.

- Heldigvis nåede jeg at få en masse spilletid i de sidste tre Champions League-kampe før VM. Så jeg er både godt forberedt og føler mig samtidig rigtig frisk, siger Kathrine Heindahl.

Hun mener dog ikke, at man skal lægge alt for meget i, at hun spillede en brandkamp mod de knapt så stærke tunesere.

- Det var nok på en lidt billig baggrund. Jeg overmatchede alle deres spillere fysisk. Men jeg fik positioneret mig godt og har nogle bagspillere, der er glade for at spille mig, siger Heindahl.

Lørdag aften er hun tilbage på banen med det danske landshold, der møder Congo i den anden kamp ved VM.