Favoritsejr i Danmarks EM-gruppe

Nordmakedonien uden stjernen Kiril Lazarov kæmpede bravt, men tabte knebent til Slovenien ved EM i håndbold.

Danmarks håndboldlandshold skal først torsdag klokken 20.30 i aktion i EM's gruppe A, men allerede torsdag klokken 18 blev der taget hul på puljen, da Slovenien mødte Nordmakedonien i ungarske Debrecen.

Slovenien stillede op som storfavorit og fik da også sejren med 27-25, men det blev noget mere besværligt end forventet mod makedonerne, der havde point inden for rækkevidde indtil det sidste.

Nordmakedonien fik den værst tænkelige optakt til turneringen, da den spillende landstræner og største håndboldstjerne gennem tiden, Kiril Lazarov, blev knæskadet ved en af de afsluttende træninger, så han ikke kan spille EM.

Alligevel fik holdet en fin start mod storfavoritten. Makedonerne kom foran 4-1, og selv om slovenerne svarede tilbage med seks mål stribe til føring 7-4, blev første halvleg meget jævnbyrdig.

Helt lige kort før pausen

Stillingen var 10-10 kort før pausen, men så sluttede Slovenien godt af og kom på 13-10 halvvejs.

Nordmakedonien satsede på at komme tilbage ved at spille syv mod seks i angrebet i anden halvlegs begyndelse, men det fik modsatte effekt, da Slovenien to gange inden et minut scorede i et tomt mål og slog det første hul på fem mål ved stillingen 17-12.

Men makedonerne var sejlivede. Med stor støtte fra medrejsende fans spillede holdet sig tilbage i opgøret med reduceringen til 18-19, og kort efter stod kun en stor målmandsparade i vejen for udligning.

I denne fase lod makedonerne til at have mest energi og gejst, og muligheden for at komme i front var til stede, men et par afbrændere på overliggeren blev dyre. Slovenerne udnyttede dem til at øge til 21-18 trods undertal.

Men hver gang man troede, Slovenien var klar til at lukke kampen, kom makedonerne tilbage. Syv minutter før tid var de blot bagud med 22-23.

Slovenien øgede dog hurtigt til 25-22 og kørte sejren hjem derfra.