EM håndbold

- Ganske forfærdeligt, siger Møllgaard om islandsk sensation

Med danske briller er Islands sejr over Frankrig ikke godt nyt, påpeger håndboldlandsholdets Henrik Møllgaard.

Den kunne have ligget lige til højrebenet.

En fransk sejr over det coronaramte islandske håndboldlandshold og en dansk sejr over Kroatien ville have skubbet Frankrig og Danmark snublende tæt på EM-semifinalerne.

Nu ser det lidt mere kringlet ud i mellemrunden, hvor Island efter den overraskende sejr er på fire point ligesom franskmændene. Det er dårlige nyheder for Danmark, mener Henrik Møllgaard.

- Med danske briller er det ganske forfærdeligt. Vi ville gerne have, at Frankrig var gået rent igennem, så vi kunne have løst tingene sammen.

- Men de andre er dygtige, og der er ikke nogen gratis dage. Det er hårdt arbejde hver dag, og nu skal vi højst sandsynligt have minimum to point mere, siger den danske landsholdsspiller.

Fokus på Holland først

Danmark vandt selv over Kroatien med to mål og har nu seks point. Dermed kan danskerne fortsat selv afgøre deres egen skæbne i gruppen.

Udviklingen kan betyde, at der er en chance for at få rivalen Frankrig ud inden semifinalerne, men så langt tør Møllgaard ikke tænke.

- Vi kan også stå i en situation, hvor det er os, der er på vej hjem. Lad os nu lige se, om vi ikke kan slå de hurtige hollændere først, lyder det fra forsvarsspecialisten.

Nikolaj Jacobsen: - Håndbold er et dejligt uforudsigeligt spil

Ifølge Nikolaj Jacobsen kan en del af årsagen til Islands overraskende sejr være, at der opstår uventede situationer, fordi coronasituationen fylder så meget på holdene, som den gør.

Op til kampen mod Island blev Frankrigs landstræner, Guillaume Gille, og stjerneplaymaker Kentin Mahé testet positive for corona.

Island var dog også uden hele otte coronaramte spillere, heriblandt flere nøglespillere.

- For spillere og trænere er der meget mere på spil, fordi man hele tiden er nervøs for at teste positiv. Nogle gange er det svært at samle tankerne, hvis der ryger en mand ind og en mand ud.

- Det viser jo, at håndbold er et dejligt uforudsigeligt spil. Det går heldigvis ikke altid, som bookmakere og alle mulige andre prædiker, siger Nikolaj Jacobsen.

Skal stadig vinde

For ham ændrer det ikke det store, at Island nu er helt tilbage i kapløbet om semifinalepladserne.

- Vi skal stadig vinde vores kampe. Vi skulle også have vundet over Holland, men nu må vi se. Der venter stadig to svære kampe for både Frankrig og Island. Så må vi se efter mandag, siger han.

Danmarks kamp mod Holland spilles mandag klokken 18. Island og Frankrig spiller deres kampe henholdsvis før og efter.