VM håndbold

Mikkel Hansen nyder anderledes rolle på landsholdet

Hurtige typer som Mathias Gidsel og Simon Pytlick tvinger Mikkel Hansen til at spille hurtigere i angrebet.

Rasmus Lauge er skadet, og derfor har Mikkel Hansen fået taktstokken i Danmarks angreb ved VM i håndbold.

Den rutinerede stjernespiller, der ellers har huseret på venstre back, er nu placeret i midten, hvor han har ansvaret for at sætte angrebsåbninger op og kontrollere de to raketter Simon Pytlick og Mathias Gidsel på backpladserne.

Han har altid været en fænomenal assistspiller, men tidligere i Mikkel Hansens karriere var det i højere grad ham, der skulle afslutte, end det er tilfældet nu.

Nu er hovedopgaven at sætte de unge kolleger i scene, og han er rigtig godt tilfreds med udbyttet hidtil i turneringen.

- Jeg synes, det er lykkedes fint. Det er blevet lidt sværere at spille mod os, fordi vi har en masse spillere, der har kvaliteten til at afgøre angrebene. Det gør det uforudsigeligt og giver os en masse muligheder, i forhold til hvordan vi gerne vil spille, siger Mikkel Hansen

Landstræner glæder sig over rollen

Nikolaj Jacobsen er også rigtig godt tilfreds med Mikkel Hansens arbejde i rollen som playmaker.

- Jeg kan ikke forlange, at en slutrundedebutant som Simon Pytlick eller Mathias Gidsel, som trods alt ikke har spillet her så længe, skal være styrende. Så Mikkel skal tage ansvaret og styre angrebsspillet i samarbejde med mig, siger landstræneren.

Simon Pytlick og Mathias Gidsel har især deres forcer i gennembrudsspillet. Som oftest prøver de at få bolden over stregen allerede i kontrafasen, og de unge knægtes fart og blik for spillet imponerer Mikkel Hansen.

- De har vist, at de har nogle gode håndboldhoveder med forståelse for spillet. De kan bidrage i alle faser af spillet.

- De har nogle kvaliteter i deres hurtighed, og de er dygtige mand mod mand, men de er også dygtige til at sende bolden videre og træffe de rigtige beslutninger. Jeg er imponeret af deres modenhed i forhold til deres alder.

Udvikler sig stadig

Selv nyder Mikkel Hansen den rolle, han har fået. Og selv om han er blevet 35 år gammel, så udvikler det ham at få unge holdkammerater med nye spidskompetencer.

- Man skal stå tidligt op for at følge med dem, men det tvinger mig til at spille lidt hurtigere, og det har jeg absolut ikke noget imod, siger Mikkel Hansen.

Selv om Mikkel Hansen i højere grad end tidligere er blevet assistmager, så får han stadig nettet i målene til at blafre på ganske hyppig basis.

Han er således den næstmest scorende dansker efter fire kampe. I den forbindelse hjælper det, at han er Danmarks ubestridte straffekastskytte.