Håndbold

DHF sætter navn på dansk VM-værtsby

DHF har sat navn på den anden og sidste danske værtsby til VM i kvindehåndbold sidst på året.

Frederikshavn bliver sammen med Herning vært for den danske del af VM i kvindehåndbold i december, oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Danmark arrangerer slutrunden sammen med Sverige og Norge, og nu er der altså sat navn på den sidste af de to danske værtsbyer.

Det er tidligere meldt ud, at Jyske Bank Boxen i Herning skal være hjemmebane for det danske landshold i turneringen og også huse de afgørende medaljekampe.

Frederikshavn og Arena Nord skulle have været vært for EM i 2020, men måtte trække sig, da coronavirus hærgede Nordjylland.

I stedet sprang Kolding med kort varsel til og overtog Frederikshavns opgaver. Nu får Frederikshavn en ny chance.

- Vi glæder os til igen at byde velkommen til alle, der elsker håndbold. Vi byder ind med godt værtskab både i Arena Nord men også i detailhandlen, hoteller og andre steder. Her vil syde af håndboldfest, siger Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S).

Da Danmark i 2015 senest var vært for VM i kvindehåndbold, lagde Frederikshavn halgulv til en indledende gruppe med blandt andre den senere verdensmester, Norge.

VM 2023 spilles mellem 30. november og 17. december. Her har Sverige valgt Malmø og Göteborg som værtsbyer, mens den norske del af turneringen skal spilles i Oslo og Trondheim.