VM fodbold

Her skal landsholdet bo i Qatar

Landsholdet skal bo på det luksuriøse Retaj Salwa Resort & Spa lidt uden for centrum i Doha.

Når de danske spillere på herrelandsholdet i fodbold ankommer til VM i Qatar i november, vil de tjekke ind på Retaj Salwa Resort & Spa.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union, DBU, i en pressemeddelelse torsdag.

Luksushotellet ligger lidt uden for centrum i Doha og tilbyder dermed landsholdet de ønskede rammer.

- Spillere, trænere og os i staben skal være sammen i forhåbentlig rigtigt lang tid og ønsker at skabe gode rammer til at slappe af, hygge os og forberede os til de vigtige VM-kampe. Det får vi på Retaj Salwa, der har gode faciliteter og forhold.

- Hotellets træningsanlæg har høj standard og ligger blot 15 minutters kørsel væk. Vi er meget tilfredse med den samlede pakke, landsholdschef Christian Nørkjær.

En længere proces

DBU oplyser, at den endelige aftale med hotellet er underskrevet efter en længere due diligence-proces, hvor unionen sammen med eksterne samarbejdspartnere har undersøgt både hotellet og leverandører i forhold til arbejdstagerforhold.

Siden sidste efterår har DBU haft dialog med blandt andre medarbejdere og ledelse på hotellet, VM-arrangørerne fra Supreme Committee for Delivery & Legacy, FIFA, den internationale fagbevægelsesorganisation BWI og FN's arbejdsorganisation, International Labour Organization (ILO). Dette omfatter blandt andet et tilsynsprogram, som FIFA og Supreme Committee vil gennemføre med rådgivning fra ILO og BWI.

- Der har i årevis været relevant kritik af arbejdsforholdene op til VM i Qatar. I DBU har vi gennem mange måneder arbejdet på at sikre, at hotellet og leverandører lever op til regler og retningslinjer, siger DBU-direktør Jakob Jensen.

- Vi har blandt andet fået indsigt i rapporterne fra tilsynsbesøg på hotellet og har kunnet gå i direkte dialog med både medarbejdere og ledelse om at følge op, når der har været udfordringer, og den model for due diligence bliver nu brugt af andre fodboldforbund.

Danmark spiller første VM-gruppekamp 22. november. Her er modstanderen Tunesien. Herefter venter Frankrig og Australien.

Landsholdet rejser efter planen til Qatar en uge før kampen mod Tyrkiet.